444242
444242
444242
444242
444242

WWF O SPAŠAVANJU PLITVIČKIH JEZERA 'Stojimo na raspolaganju, ali djelovati treba odmah'

  • , 22.07.2016., 16:05
  • Autor:
  • komentara

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) ponudila je svoju pomoć i pozvala nadležna tijela u Hrvatskoj na suradnju u očuvanju Nacionalnog parka Plitvička jezera.

 
 
 
 
Oprez u nacionalnim parkovima (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Oprez u nacionalnim parkovima (Foto: Dnevnik.hr) - 1

WWF ističe kako bi se temeljem UNESCO-va prijedloga institucije trebale čim prije usuglasiti oko te hrvatske i svjetske prirodne baštine i donijeti paket mjera kojim bi se spriječila devastacija.

"U želji za što bržim i konkretnijim djelovanjem na spašavanju naše najvrjednije prirodne baštine - NP Plitvička jezera, WWF stoji na raspolaganju sa svojim stručnim kapacitetima. Pozivamo vas na žurne korake koje je potrebno provesti odmah", poručuje u pismu direktor WWF Adria Martin Šolar.

Nažalost, opseg i način razvoja turizma te prevelik broj posjetitelja i nedostatak plana upravljanja posjetiteljima predstavlja opasnost za Plitvička jezera, pa bi se u društvu ugroženih moglo uskoro naći to jedino područje u Hrvatskoj upisano na listu UNESCO-ve svjetske prirodne baštine.

"Pozivamo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na hitnu suradnju s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode kako bi u najkraćem roku dogovorili provedbu preporučenih mjera odnosno zahtjeva koji će se usvojiti na sljedećem zasjedanju UNESCO-va odbora", ističe Šolar. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se