Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovna škola 'Nedelišće'

WWF: Hrvatski učenici opet pobijedili na natjecanju ekoprojekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici hrvatske Osnovne škole 'Nedelišće' projektom 'Zeleni korak naprijed', zajedno s tri škole iz Srbije, Rumunjske i Moldavije, osvojili su glavnu nagradu na natjecanju Međunarodne školske okolišne inicijative 'Europske škole za živući planet', priopćio je danas svjetski fond za prirodu WWF.

Završna svečanost međunarodne školske okolišne inicijative 'Europske škole za živući planet', koju treću godinu za redom organiziraju svjetski fond za prirodu WWF i Erste Fondacija, održana je u nedjelju u Beču.

Hrvatske škole na tom su natjecanju pobijedile drugi put. Lani je Gimnazija iz Čakovca osvojila prvo mjesto projektom 'Bakine jabuke', a ove godine, zbog promjene pravila, učenici iz Nedelišća nagradu dijele s još tri škole iz Srbije, Rumunjske i Moldavije. Sve četiri škole koje su pobijedile na natjecanju napravile su projekte o 'Ekološkom otisku', navodi WWF.

Pod nazivom 'Zeleni korak naprijed' trinaestogodišnjaci iz OŠ 'Nedelišće' pod budnim okom prof. Jelene Sršan-Pavlic istražili su moguće primjene lokalnoga ljekovita bilja.

U priopćenju se dodaje kako će pet učenika iz svakoga pobjedničkog razreda biti nagrađeno tjednim boravkom u prirodnom kampu u Austriji ove jeseni. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELUX donosi Zasaditi drvo nije dovoljno! Kako smanjiti ugljični otisak i pridonijeti smanjenju klimatske krize Slika nije dostupna WWF donosi Preporuka za odabir ribe iz održivog ribarstva uz koju će svatko pronaći onu za svoj kućni budžet

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene