Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održava se na 35 lokacija

Wings for Life: Zadarska utrka treća u svijetu po brojnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki sportski spektakl "Wings for Life World Run" održat će se u nedjelju, 4. svibnja, u Zadru te na još 34 lokacije diljem svijeta.

Ova jedinstvena svjetska utrka započet će u isto vrijeme u cijelom svijetu, neovisno o vremenskim prilikama ili zonama. Organizatori iz Hrvatskog atletskog saveza najavljuju da će utrku uživo prenositi više od 100 televizijskih kuća iz 70-ak država.

Pročitajte i ovo Ivana Ivančić o utrci Wings for Life Samo ljubav Ivančić o utrci Wings for life: "Mislim da tamo neće biti nitko tko nije punog srca" Održana utrka Wings for life - 1 184.236 sudionika Ovogodišnja utrka Wings for Life prikupila više od četiri milijuna eura: ''Ništa nas ne može pokolebati, samo su se malo promijenila pravila''

"Do sada je prijavljeno 2.200 sudionika, ali kako je rok prijave do 27. travnaja, očekujemo oko 3.000 sudionika. Ako se prijavi toliko trkača bit ćemo treća utrka po brojnosti", rekao je danas na konferenciji za novinare direktor Hrvatskoga atletskog saveza i direktor utrke Siniša Ergotić koji je osim Zadrana, pozvao i građane ostalih hrvatskih gradova da dođu i sudjeluju u utrci.

"U utrci mogu sudjelovati i invalidi pa pozivam i njih da se uključe" kazao je Ergotić i naglasio da su u ovoj utrci svi sudionici pobjednici.

Start utrke je u 12 sati sa zadarske rive, odnosno poznate zadarske urbane instalacije "Pozdrav suncu", a cilj utrke je prikupiti sredstva za Zakladu Wings for Life koja se bavi istraživanjem leđne moždine i pronalaskom lijeka za ozljede leđne moždine. Zato će sva sredstva prikupljena upisninom, koja iznosi 99 kuna, biti prosljeđena Zakladi.

'Trčanjem mijenjamo dijabetes'

Hrvatska ambasadorica utrke i najbolja hrvatska maratonka Lisa Christina Stublić istaknula je kako nema taktiku i da će trčati rekreativno, a ostalim sudionicima savjetuje da trče svoj tempo i uživaju.

"Najvažije u cijeloj priči je sudjelovati kako bismo pomogli Zakladi" –istaknula je Lisa Christina.

Utrka počinje točno u 12:00 sati sa Pozdrava suncu, a trasa utrke od Zadra do Primoštena uključujući i Jadransku magistralu (D-8) od 11:30 do 14:30 će biti zatvorena za sav promet vozila i pješaka.

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta istaknuo je da Grad podupire ovu akciju.

"Uključili smo se u utrku i Grad će učiniti sve što treba i bit ćemo u potpunosti spremni za ovaj projekt koji nam je na ponos i na diku", naglasio je Kalmeta dodajući da će i on sudjelovati u utrci, a pozvao je i sve sugrađane da se uključe u ovu sportsko-hmanitarnu manifestaciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene