Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri dana do spektakla

'Mislim da je ovo posebna utrka, jer se trči u cijelome svijetu, s humanitarnim ciljem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Đerek dio je ekipe Nove TV koja ove godine putuje u Zadar na utrku Wings for Life.

Na programu Nove TV gledatelji će u nedjelju od 12.30 moći uživo pratiti start utrke Wings for Life. Osim na malim ekranima utrku UŽIVO prenosi i portal Dnevnik.hr. Među brojnim snagama Nove TV koje će 8. svibnja sudjelovati na utrci Wings for Life u Zadru je i broadcast tehničar Tomislav Đerek.

Dio Nove TV je od studentskih dana, a, kaže, smjestio se u odjelu tehnike, gdje se trude da pravi kabel bude ukopčan u pravo mjesto. 'I najbitnije u mom poslu je da ima slike i tona', dodaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedinstevni spektakl 'Doslovno mogu reći oni žive za to. Napeti su, koliko ću moći, koliki će mi biti tempo' Slika nije dostupna Tatjanina priča 'Kad se zaustavilo vozilo ja sam samo htjela izletjeti van, noge mi ne rade, zašto...'

Trčati je počeo kad je 'bio jako mali'.

'Uglavnom, trčanje mi je oduvijek bio dodatni trening vezan uz sportove s kojima sam se bavio (nogomet, tenis). Tek u zadnje vrijeme trčim samo iz gušta', objašnjava.

Ove godine prvi će put sudjelovati na jedinstvenoj utrci. Imao je želju i prošle godine, ali spriječile su ga obveze na poslu.

'Mislim da je Wings for Life posebna utrka, jer se trči u cijelome svijetu i s humanitarnim je ciljem, a to je ono najbitnije', kaže o spektaklu do kojeg su ostala samo tri dana.

'Siguran sam da će kolege iz mog odjela držati atmosferu na nivou, pogotovo na začelju utrke. Možda im budem 'zec', a možda se odvažim i malo ubrzati. Vidjet ćemo...', rekao nam je Tomislav.

Wings for Life humanitarna je utrka, a stopostotni iznos startnina odlazi za istraživanje ozljeda leđne moždine. Konačni cilj je pronaći lijek, a u zakladi Wings for Life vjeruju da nije pitanje hoće li lijek biti pronađen, nego kada. Renault Hrvatska ove će godine dodatno pomoći u prikupljanju sredstava. Osnovan je tim trkača Passion4life koji broji više od 240 ljudi, a za svaki kilometar koji članovi tima pretrče Renault će donirati 5 kuna. Na utrci će kao presretačko vozilo biti Renault Kadjar koji će voziti automobilist Juraj Šebalj. On će s vožnjom krenuti pola sata nakon starta utrke. Utrka je za trkače gotova kada ih prestigne presretački automobil.

Gledatelji Nove TV uživo će na malim ekranima moći gledati utrku Wings for Life i osjetiti energiju koja vlada Zadrom te uz brojne sugovornike i voditelja Dorijana Elezovića upoznati bolje projekt kao i trkače. U ovom je projektu Nova TV dio svjetske produkcije, a sliku iz Zadra Nova TV šalje u stotine milijuna domova diljem svijeta. Poznatu utrku uživo prenosi i portal Dnevnik.hr, a komentator utrke je sportski novinar Nove TV Vlado Boban, koji će također imati goste.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene