Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović s Hagueom

'Snaga vašeg primjera imat će s vremenom veliki utjecaj na cijelu regiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović razgovarao je u petak u Banskim dvorima s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom o unapređenju političkih i gospodarskih odnosa između dviju zemalja u svjetlu hrvatskog ulaska u Europsku uniju, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Milanović i Hague, koji boravi u svom prvom službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarali su o unapređenju bilateralnih odnosa u svjetlu ulaska Hrvatske u EU, pri čemu se područje međusobne suradnje znatno proširuje, priopćeno je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

U tom smislu bilo je riječi o potrebi povećanja međusobne trgovinske razmjene i ulaganja, te o turizmu, s obzirom da broj britanskih turista koji posjećuju Hrvatsku raste iz godine u godinu.

Također su razgovarali o situaciji u regiji jugoistočne Europe. Ministar vanjskih poslova Hague istaknuo je pritom vodeću ulogu Hrvatske. 'Snaga vašeg primjera imat će s vremenom veliki utjecaj na cijelu regiju', rekao je Hague.

>> 'Prijelazno ograničenje za hrvatske radnike ne znači da se ne može doći raditi u Britaniju'

Hague se u četvrtak navečer u Zagrebu sastao s prvom potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić. Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka Hague je kazao da London 'odaje počast' svemu što su vlada i građani učinili na preobrazbi Hrvatske koja 1. srpnja ulazi u EU i istaknuo da će dvije zemlje kao ravnopravni partneri još bliskije surađivati na reformama Unije i nastavku proširenja na zemlje jugoistočne Europe.

Dodao je kako je 'prijateljstvo i partnerstvo' dviju zemalja potvrđeno tijekom prošlotjednog državnog posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Londonu, koji sa Zagrebom želi surađivati na oblikovanju vanjske politike EU-a, unutarnjim reformama Unije i proširenju na zapadni Balkan.

Britanskog ministra u petak prima i hrvatski predsjednik Ivo Josipović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene