Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vuletić: 'Nisam udario ravnatelja Šišu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnik HSP-a u dubrovačkom Gradskom vijeću Marko Vuletić na konferenciji za novinare je iznio svoju verziju prošlotjednog sukoba s ravnateljem dubrovačkog Simfonijskog orkestra Perom Šišom, odbacivši sve navode Pere Šiše da ga je udario i ozlijedio.

Vuletić je ustvrdio da je bilo naguravanja, da je Šišu uhvatio za ruku i odbacio, ali ga nije udario glavom niti ga je uopće pokušao udariti, te da su to potvrdili i svjedoci. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

On je ravnatelja dubrovačkog Simfonijskog orkestra nazvao profesionalnim lažovom i najboljim glumcem u Dubrovniku jer mu je, kako je rekao, jedan dan flaster na jednoj strani lica, a drugi dan na drugoj, te kako ni liječnički pregled nije utvrdio ikakve ozljede na Šiši.

Također je naveo da je protiv Šiše podnio kaznenu prijavu, a USKOK-u prijavu i protiv Šiše i protiv Simfonijskog orkestra. 

Kako je rekao, kaznenu prijavu podnio je i protiv unutarnje kontrole MUP-a zbog ulaska u stan i premetačine.

Govoreći o kronologiji sukoba s ravnateljem Simfonijskog orkestra, Vuletić je kazao da je početak netrpeljivosti među njima počeo na sjednici Gradskoga vijeća lani u kolovozu kada je Vuletić odbio prihvatiti izvješće dubrovačkog Simfonijskog orkestra zbog, kako tvrdi, malverzacija.

Također je uputio zahtjev predsjedniku Upravnog vijeća orkestra, inače članu dubrovačkog Poglavarstva, Stjepu Butijeru da mu da na uvid izvješća o radu orkestara 2004. i 2005., a koje mu nikad nije dostavljeno iako on kao gradski vijećnik na to imao pravo. 

Što se tiče Kristijana Savića, dirigenta na posljednjem koncertu dubrovačkog Simfonijskog orkestra, Vuletić je ustvrdio da su ugovori sklopljeni između njega i ravnatelja orkestra Pera Šiše štetni po taj orkestar.

"Na sve moguće načine nastojat ću ovo dovesti do kraja iako me Pero Šiša uporno cijelo vrijeme diskreditira u cilju prikrivanja kriminalnih radnji koje se događaju u orkestru", ustvrdio je Vuletić.

Po priopćenju PU dubrovačko-neretvanske, ravnatelj dubrovačkog Simfonijskog orkestra Pero Šiša prijavio je vijećnika HSP-a Marka Vuletića da ga je 10. svibnja oko 23 sata ispred Kneževa napao, počeo ga naguravati i prijetiti da će ga ubiti.

Također se navodi da je Vuletić pokušao ući u Knežev dvor i
prekinuti koncert orkestra u čemu ga je Šiša s još jednim građaninom spriječio nakon čega ga je Vuletić udario glavom u glavu.

Središnjica HSP-a pokrenula je protiv Marka Vuletića stegovni
postupak.

Obračun vijećnika HSP-a s ravnateljem orkestra, zatim ometanje tribine udruge antifašista, te napadi na djelatnike poduzeća Sanitat i na vozača dubrovačkog gradskog prijevoznika Libertasa koji su prošloga tjedna uznemirili dubrovačku javnost, ponukali su gradonačelnicu Dubravku Šuicu i predsjednika Gradskog vijeća Ivana Margaretića da se oglase priopćenjem za javnost.

Oni ističu da takvi incidenti nikomu ne služe na čast te kako
ozbiljno prijete narušavanjem slike o Dubrovniku kao kulturnom središtu ovoga dijela Europe koji svoje humanitarne, mirotvorne i društveno angažirane korijene vuče još iz doba slavne Dubrovačke Republike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene