Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika bitka

Vukšić 'objavio rat' korupciji i nezaposlenosti u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburist Branko Vukšić danas je ispred zagrebačke Gradske uprave započeo s prikupljanjem pet tisuća potpisa birača za kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, a svoju predizbornu kampanju započeo je "objavivši rat" nezaposlenosti, korupciji, lažnim obećanjima i rastrošnosti te stranačkoj trgovini koja, kako je rekao, dva desetljeća urušava Zagreb.

'Objavljujem rat namještenim natječajima i nepotizmu. Objavljujem rat kukavičluku i bezidejnosti. Objavljujem rat birokratiziranju, kultu ličnosti i improvizaciji koja je potisnula ili uništila funkcioniranje sustava. Objavljujem rat štetnoj, pokvarenoj kohabitaciji i stranačkom kadroviranju. Objavljujem rat šator-gradu. Objavljujem rat tezi da je otpad smeće. Objavljujem rat obmani da jedino HDZ i SDP, sa svojim moćnicima i trabantima, smiju i mogu vladati Zagrebom', kazao je, uz ostalo, Vukšić započinjući svoju gradonačelničku kampanju.

>>Vukšić prozvao vladu da se ponaša poput 'Superhika'

Zagrepčanima je poručio kako nisu svi političari isti iako ih se na silu želi pomiješati u isti koš što, rekao je, čine oni koji žele zamesti tragove svojih pljački ili nesposobnosti.

'To je rat za drukčiji Zagreb i moramo ga dobiti, a tu ću biti najistureniji borac. Neću vikati naprijed već - za mnom', naglasio je Vukšić i naveo kako je njegovo glavno oružje u borbi protiv nepravdi, lopovluka i obmana dosadašnjih vlasti - poštenje, rad, talent i stručnost kojima je okružen.

'Ako ga ne dobijemo, izgubit ćemo nadu, izgubit ćemo mlade, školovane Zagrepčanke i Zagrepčane, izgubit ćemo priliku da se Zagreb prometne u stvarnu metropolu, metropolu kulture, umjetnosti, znanosti, sveučilišta, novih tehnologija, tolerancije i društvene pravednosti', rekao je Vukšić obraćajući se Zagrepčanima, a onima koji su "krčmili ili još krčme Zagrebom" poručio je: 'Dosta je muljanja. Laburisti s novim ljudima donose novu politiku', zaključio je i naveo da se za njegove zamjenike kandidiraju Sara Bajlo Cindić, koja je inicirala otvaranje vrtića za studentice majke i producent Ivan Maloča. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja Europski izbori - 2 Drugačija mišljenja Ovo je jedna je od gorućih tema u Europskoj uniji: Pogledajte što na nju kažu hrvatski političari

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene