Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi protukandidat Milijanu Brkiću

Vukovarski branitelji za ministra predložili Branka Borkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednici 204. vukovarske brigade u razini bojne i satnije za novog ministra branitelja predložili su Branka Borkovića, Mladog Jastreba.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak izjavio je u ponedjeljak u Vukovaru da će vukovarski branitelji premijeru Oreškoviću prijedložiti da se ministrom ili "u najmanje ruku" zamjenikom ministra branitelja imenuje posljednji zapovjednik obrane Vukovara i 204. vukovarske brigade Branko Borković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Andrije Jarka PRAZNA FOTELJA MINISTRA BRANITELJA Koga će premijer prvog pozvati na razgovor? Slika nije dostupna Mladi jastreb: 'Plaši me da danas ne bi mogli ponoviti Vukovar 91.'

Na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak je rekao da od Branka Borkovića nema prikladnije osobe za taj položaj. Istaknuo je da govori u ime zapovjednika razine bojne i satnije 204. brigade i Koordinacije braniteljskih udruga s prostora grada Vukovara 2003.

Danijel Rehak naveo je kao jednu od najvećih zasluga Branka Borkovića, što je u prosincu 1991. godine u vojarni Borongaj u Zagrebu osnovao službu koje skrbi za branitelje Vukovara, a kasnije, u veljači 1992. godine u MORH-u to postaje srkb za pripadnike hrvatske vojske te postavlja i prvog načelnika za skrb invalida Domovinskog rata, Dragu Skoku.

"Ta skrb koju je utemeljio Branko Borković zapravo je bila temelj današnjeg Ministarstva branitelja", rekao je Rehak dodajući kako su od petorice dosadašnjih ministara toga ministarstva trojica njih bili vukovarski branitelji (Juraj Njavro, Ivica Pančić i Predrag Matić), a koji su kao vojnici bili podređeni Branku Borkoviću.

Rehak je pročitao cjeloviti živopis Branka Borkovića. Pozvao je premijera i potpredsjednika Vlade da u hitnom roku imenuju ministra branitelja. Poručio je i kako vukovarski branitelji nemaju ništa protiv kandidature Milijana Brkića za ministra branitelja.

Osim toga od hrvatske Vlade je u ime vukovarskih branitelja zatražio da se odupre pritiscima iz EU glede smanjivanja stečenih prava branitelja te rekao kako se vukovarski branitelji ne slažu s razdvajanjem obračuna braniteljskih mirovina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene