Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradska tvrtka u dugovima

Vukovarcima prijete hladni radijatori ili računi veći 40 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi Vukovarci koji žive u stanovima uskoro bi se mogli probuditi uz hladne radijatore.

Gradska tvrtka Tehnostan distributeru plina dužna je više od 4 milijuna kuna. Dug je nastao jer je cijena plina od 2009. godine rasla, a Tehnostanu država nije dopustila povećanje cijene grijanja.

Pročitajte i ovo Energetska nestašica: Ilustracija - 1 SNIJEGA ĆE BITI OBILNO Stiže ledeni val: Prijeti li nam smrzavanje i koliko su nam popunjena skladišta plina? Slika nije dostupna Dužni distributeru plina Hoće li mnogi Vukovarci ostati bez grijanja?

Ako se i uspije pronaći način da se dug podmiri, Vukovarce čeka novi udar. Grijanje bi im moglo poskupjeti za 40 posto. Prema novom zakonu, nepopularnu odluku morat će donijeti gradsko vijeće.

'To poskupljenje do kojega će doći i do kojeg je došlo ne pokriva gubitke koji su nastali. Gubici su problem. Poskupljenje ne može pokriti gubitke', rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo. Zato gradonačelnik smatra da je za dug kriva država. 'Tri godine vlada je dozvoljavala povećanje cijene plina, a nije dozvoljavala cijenu grijanja, odnosno povećanje cijene. U tom periodu nastali su ti gubici', tvrdi gradonačelnik. 

'Poveli smo dijalog preko određenih institucija u gradu i van grada s distributerom plina i moguće je da će se za neko vrijeme prolongirati to izdvajanje, tj. obustava plina', tvrdi Ivan Kamerla, direktor Tehnostana.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene