Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nestao' iz Savske, 'osvanuo' u Vukovaru

Vukovarci se pitaju: Kakve veze šator iz Savske ima s Domovinskim ratom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednički šator iz Savske 66 posvađao je braniteljske udruge. Nakon uklanjanja ispred Ministarstva branitelja, ponovno je sastavljen i smješten uz vukovarski Memorijalni muzej domovinskog rata.

Iz Savske 66 na vukovarsko Sajmište. Prosvjednički šator smjestio se uz Memorijalni muzej Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Vukovarske udruge poručuju - šatoru ovdje nije mjesto, ministar branitelja im uzvraća - bit će tu samo privremeno.

'Udruge iz Domovinskog rata su molile ministarstvo hrvatskih branitelja i Upravno vijeće i Upravno vijeće je donijelo odluku da se on privremeno tamo izmjesti', rekao je Tomo Medved, ministar branitelja.

Vojska ga je postavila u dvorište bivše vojarne. Šator je izazvao podijeljena mišljenja Vukovaraca. Odluci se usprotivio gradonačelnik. 'Ne volim kad se Grad Vukovar zlorabi, kad ga se koristi u bilo kojem drugom kontekstu koji nije isključivo vezan za obranu grada Vukovara, za stvaranje hrvatske države', rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovar.

Tvrdi - ovo je ishitren potez i uvredljiv pristup Vukovarcima koje nitko ništa nije pitao. 'Stvarno trebamo razmisliti mi svi Vukovarci, da li mi stvarno trebamo napraviti jedan novi šator i protestirati protiv načina kako se ophodi prema nama', dodaje Penava.

I u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara kažu - šatoru ovdje nije mjesto. 'Smatram da to ne bi trebalo biti u muzeju Domovinskog rata, da nije povezano direktno s Domovinskim ratom, s braniteljskom populacijom da, ali ne s Domovinskim ratom', rekao je Tomislav Josić.

Ministar branitelja umiruje: 'Šator je privremeno u Vukovaru i svakako molim da se ne stvaraju tenzije vezano za to',

Ispred Ministarstva branitelja sve se vratilo na staro, kao što je bilo prije 559 dana. Branitelji koji su boravili u Savskoj, problem šatora u Vukovaru ne žele komentirati. Samo poručuju da je to privremeno rješenje, da će šator obilaziti Hrvatsku, od događaja do događaja, vezano za braniteljske udruge. O daljnjoj sudbini šatora, kažu, govorit će - idućeg tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene