Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovarci razočarani: Oni gladuju a grad ministrima dijeli novčane nagrade i medalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar i ove godine za dan grada novčanim nagradama i medaljama nagrađuje HDZ-ove ministre. Nakon Polančeca, Čobankovića i Primorca, na red su došli Biškupić i Šuker.

Najveća stopa nezaposlenosti i najskuplja potrošačka košarica, sinonimi su za grad Vukovar. Unatoč poražavajućoj statistici siromašni. Građani postavljaju pitanje: čime su ministri zaslužili medalje? Ni njima nije jasno zašto. No, službeno obrazloženje jest da je ministar Šuker zaslužan za otvorenje gospodarske zone, a ministar Biškupić za povratak kulturnog blaga iz Srbije te rad vukovarskog muzeja. Muzej se obnavlja, a što se gospodarske zone tiče ondje još uvijek nitko ne radi. Ondje smo danas zatekli samo korov.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Uređenje vukovarske gospodarske zone državu je stajalo oko 27 milijuna kuna. Obećano je 500 radnih mjesta. Prije nešto više od mjesec dana zonu je otvorio sam premijer Ivo Sanader. 'S velikim zadovoljstvom izgovaram ove riječi. Proglašavam vukovarsku gospodarsku zonu otvorenom. Živjeli', rekao je premijer Sanader 24.03.2009. Vrijeme prolazi, a u zoni ni 'N' od novih radnih mjesta. Jedino što ondje raste jest korov. Ministrima medalje - Vukovarcima još jedno razočaranje.

Jedna od njih je zasigurno Vukovarka i hrvatska reprezentativka Sandra Paović. No, mladi ljudi poput Sandre u Vukovaru od dužnosnika ne mogu doći na red. Ondje jednostavno vole nagrađivati ministre. 'Ne treba se susprezati, ako je netko na visokoj funkciji i zaslužio nagradu da mu se dodijeli ta nagrada, da mu se dodjeli priznaje i potakne na novu aktivnost koja bi unaprijedila život u gradu Vukovaru', rekao je Jure Bilušković iz Gradskog vijeća Vukovara.

I bez medalja ministri su dužni brinuti o Vukovaru. Svaka je ulica ondje još uvijek podsjetnik zašto. Vukovar se danas prisjećao 12 hrvatskih redarstvenika mučki ubijenih 1991. u Borovu Selu. Medalju Vukovara prati i novčana nagrada od 12.000 kuna. Za ministre možda i nije neki novac, no Vukovarci rade za plaće puno niže od hrvatskoga prosjeka, ako rade. Ministri su najavili da će se novčanoga dijela nagrade odreći u korist grada Vukovara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene