Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pravo čudo što je još živa'

Vukovar: Žive bez struje, vode i grijanja, a njihovu prerano rođenu kći čeka još jedna operacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se malena djevojčica bori za život, njezinoj četveročlanoj obitelji su zbog neplaćenih režija isključeni struja, voda i grijanje. Sada žive u podstanarstvu od 3000 kuna očeve plaće.

Iz Vukovara donosimo priču o djevojčici rođenoj sa svega 800 grama! Malena Mary Ann rođena je u 26. tjednu trudnoće. Zbog preranog porođaja došlo je do infekcije zbog čega je morala ići na operaciju glave i očiju, a čeka je i još jedna, treća operacija.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Mali borci zaslužuju našu pažnju!

Dok se malena djevojčica bori za život, njezinoj četveročlanoj obitelji su zbog neplaćenih režija isključeni struja, voda i grijanje. Sada žive u podstanarstvu od 3000 kuna očeve plaće. Malena Vukovarka Mary Ann kada se rodila bila velika kao štruca kruha. Iako je rođena prije 4 mjeseca, još uvijek nije spavala u svom krevetiću.

'Sa 830 grama pala je na 620. Imala je infekciju, imala je sepsu, imala je zatajenje bubrega. Iza toga su je još tri puta oživljavali', ispričala je Mary Annina majka Biljana Fabijan. Iza hrabre Palčice su dvije teške operacije. Majka kaže da su joj i liječnici priznali da je pravo čudo što je još živa.

'Doktorica Milas, koja je vodi je rekla da u njenih 26 godina staža imala je samo jednu bebu rođenu od 24 tjedna, dvije bebe od 25 tjedana, a ona je četvrta beba od 26 tjedana koja je preživjela', dodala je gospođa Fabijan.

2.000 balona za prijevremeno rođene bebe

Tu njihovim problemima nije kraj. Zbog neplaćenih računa za režije, sve su im isključili. Morali su otići u podstanare. 'Ja sam radila do samog kraja 2010. godine u Vupiku, poslije toga sam otišla na Zavod za zapošljavanje. Jedno vrijeme sam imala novčanu naknadu, poslije toga više ne. Jednostavno nisam mogla plaćat režije', objašnjava Biljana Fabijan.

Malenu Mary Ann idući tjedan čeka još jedna operacija. A njezina majka za Uskrs ima samo jednu želju da joj dijete ozdravi te što prije izađe iz bolnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene