Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: Vratili se učenici koji su napustili dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje u Učeničkom domu u Vukovaru nakon prošlotjednog divljačkog napada normaliziralo je i u Dom su se vratili svi učenici koji su ga napustili odmah nakon napada, potvrdio je ravnatelj Želimir Hincak.

Hincak je podsjetio kako je oko ponoći 14. veljače 20-ak osoba zamaskiranih kapama i šalovima beogradskih nogometnih klubova 'Partizana' i 'Crvene zvezde' ciglama i drvenim palicama razbilo dvadesetak prozora na Domu te pokušalo provaliti unutra vrijeđajući Republiku Hrvatsku i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Raspad gradske organizacije Trinaest vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavku pa oplelo po Grbinu: "Dao si riječ, prevareni smo" Uhićenja zbog napada u Vukovaru Uhićeno pet osoba Svim napadačima iz Vukovara određen istražni zatvor

Prema njegovim riječima još isti dan popravljeni su svi razbijeni prozori, policija je pojačala ophodnje oko domske zgrade, a uskoro će se održati i sastanak s roditeljima učenika smještenih u Domu.

'Bio je to jedan od najružnijih događaja u Vukovaru u zadnje vrijeme koji ljagu baca i na škole koje pohađaju izgrednici učenici', ocijenila je gradonačelnica Buljan, dodavši kako je među izgrednicima riječ o učenicima koji su poznati po nepriličnu ponašanju i već su pedagoški kažnjavani.

Ravnatelj Teničke škole 'Nikole Tesle' Slobodan Perić, koji je s ravnateljima Ekonomske i Treće srednje škole u Vukovaru koje pohađaju učenici smješteni u Domu, također bio nazočan sastanku zamjerio je policiji na lošoj prevenciji.

'Kad smo čuli što se dogodilo, točno smo znali koji su učenici naše škole sudjelovali u napadu na Dom i nismo pogriješili. Svi oni imaju podebele dosijere i očito im ne može nitko ništa', ustvrdio je Perić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ocijenio je da je nužno što prije djelovati na razini školskih i roditeljskih vijeća u školama kako bi se raspravilo o cijelom slučaju, posebice podsjetivši na odgovornost roditelja izgrednika koji su, kako je naveo, očito zakazali u odgojnoj obvezi. 

Dožupan Jovan Ajduković zauzeo se za 'represivne sankcije' prema napadačima na Dom te je također zamjerio policiji na slaboj prevenciji i nadzoru ustanova u Vukovaru od društvene važnosti kao što je Učenički dom.

Vukovarsko-srijemska policija zbog napada na Dom u Vukovaru sprovela je 11 počinitelja od kojih je troje prijavila kazneno i osam prekršajno. Među počiniteljima samo je jedna malodobna osoba, potvrdio je zamjenik načelnika PU-a Miroslav Janić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene