Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebrojano 100 posto glasova

Vukovar: Uvjerljiva pobjeda Penave u prvom krugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji vukovarski gradonačelnik i kandidat koalicije HDZ-HKS Ivan Penava (HDZ) uvjerljivo je na izborima za gradonačelnika Vukovara pobijedio već u prvom krugu s osvojenih 61,72 posto glasova birača, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

"Presretan sam i smatram da je ovo rezultat svega onoga što smo radili proteklih godina i radimo u Vukovaru za boljitak svih njegovih građana. Očito je da su Vukovarci to prepoznali i tako su glasovali", izjavio je Ivan Penava podsjetivši kako su ankete prije izbora predviđale njegovu pobjedu u prvom krugu izbora.

Pročitajte i ovo Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne'' Kolona sjećanja - 120 32. godišnjica Penava o jučerašnjoj Koloni sjećanja: "Nadam se da smo svima poslali poruku"

Drugo mjesto osvojio je kandidat koalicije SDP-HNS Goran Bošnjak (SDP) s 24,03 posto glasova birača.

U drugom krugu za mjesto vukovarsko-srijemskog župana borit će se dosadašnji župan i kandidat koalicije HDZ-HSS-HKS-HSU-BUZ Božo Galić (HDZ) s osvojenih 48,21 posto i nezavisni kadnidat Tomislav Panenić s 23,48 posto glasova.

U Vinkovcima su u drugi krug za gradonačelnika ušli kandidat koalicije HDZ-HSU-BUZ Ivan Bosančić (HDZ) s 42,17 posto osvojenih glasova i kandidat Mosta Darko Posarić s 18,23 posto glasova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene