Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovar: U rad puštena toplana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vukovarskom gradskom naselju Olajnici u rad je jutros puštena plinska toplana koja će toplinskom energijom opskrbljivati 881 stambeni i poslovni potrošač u tom dijelu grada.

U izgradnju toplane Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, grad Vukovar i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložili su nešto više od 20,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković podsjetio je kako se država na područjima posebne državne skrbi odrekla prihoda od prodaje državnih stanova u korist jedinica lokalne samouprave. To će, kako je rekao, najviše koristiti upravo Vukovaru jer se na području tog grada nalazi i najviše državnih stanova.

Razmišljamo da u budućnosti u građevnim područjima građevno zemljište u državnom vlasništvo prenesemo na jedinice lokalne samouprave, tako da i tim oblikom decentralizacije omogućimo lokalnoj samoupravi da gospodari i stvori prihod koji će uložiti u prioritetne zahvate, istaknuo je Čobanković. 

>> Vukovarci štrajkaju zbog grijanja

>> U najsiromašnijem gradu najskuplja hrana i grijanje

Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan kazala je kako se dovršenjem radova na kotlovnici na Olajnici zaokružuje obnova energetske mreže u Vukovaru u kojem su od 2001. do 2008. osim olajničke obnovljene i rekonsturirane još četiri toplane te se sada toplinskom energijom iz gradskih toplana opskrbljuju 2953 potrošača.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić najavio je provedbu i drugih projekata bitnih za razvoj grada Vukovara, izdvojivši kao najvažniji gradnju brze ceste Vukovar-Vinkovci-Županja s gradskim obilaznicama. Ta bi cesta Vukovar i Vinkovce na najbrži način povezala s autocestom A3 Zagreb-Lipovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene