Obavijesti Video Pretražite Navigacija
725 centimetara

Vukovar: Stigao vrhunac vodenog vala, vodostaj Dunava rekordan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko vikend-naselje Karašica poplavljeno je i odsječeno od ostatka svijeta. U pomoć je stigla i vojska, cijelu se noć i dan s vodom bore i mještani osječkog donjeg grada. Istovremeno vrh vodenog vala približava se Vukovaru. Ondje danas Dunav mjeri rekordan vodostaj, koji raste iz sata u sat.

Do naselja Karašica može se samo brodom. Naselje je okruženo vodom, s jedne strane prijeti Drava, a s druge Karašica. U obranu se uključila vojska. 'Imali smo dva kritična mjesta. Upravo smo i drugo sanirali i dalje nastavljamo s utvrđivanjem nasipa i za sada je situacija pod kontrolom', kazao je bojnik Zlatko Ižinkić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dunav na 727 centimetara Vrh vodenog vala sve bliže Iloku Slika nije dostupna Fascinantni prizori FOTO Panoramski pogled na monstruozni vodeni val

Naselje je odsječeno od svijeta, unatoč tome stanovnici se osjećaju sigurno. 'Hvala Bogu vojska je tu. Imaju svoju medicinsku sestru, hitnu sve. Nema problema. Ja trebam da dobivam injekcije koje mi je gospođa dala', kazao je Bruno Richter iz Karašnice.

>>
Vodeni val na Dunavu stiže prije nego se očekivalo!

S Dravom se već drugi dan bore u osječkom donjem gradu. Crpkama vodu iz kuća vraćaju u Dravu. 'Neće biti tako strašno ja vjerujem. Vidite koliko ljudi radi svi su spremni', kazala je Zdenka Morić iz Osijeka.

Sljedeća 'postaja' Ilok

Vodomjer na Dunavu pokazuje 725 centimetara, što znači da je vodeni val stigao u VUkovar koji ga je spremno dočekao.Na nasipima danas samo dežurstva. 'Odlično je urađeno, okolo naokolo. Bolje se ne može željeti', kazao je Josip Grafina iz Vukovara. Vode je svima preko glave, sljedeća postaja je Ilok.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene