Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanari Olajnice

Ovi Vukovarci strahuju od kiše - Evo i zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacija krova na četiri zgrade u naselju Olajnica investicija je od gotovo dva milijuna kuna.

Neki su se Vukovarci, ni krivi ni dužni, našli u egzistencijalnim problemima. Kako je ekipa Nove TV ranije izvještavala, stanari u četiri zgrade naselja Olajnica, prošle zime gotovo da i nisu imali krov nad glavom. Ovu zimu čekaju sa strepnjom, a obećanjima da će sve biti riješeno i ne vjeruju previše.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Jedna od stanarki, Anica Vrtlar, nada se mnogo boljoj zimi od prethodne. Zbog lošeg stanja krova zgrade u kojoj živi, teško da kad kiše dođu može reći da ima krov nad glavom.

'Krov nije uređen i curi nam. I meni i dolje susjedima. Vjetar nosi dijelove krova po terasama', kaže Anica. Voda se iz njezinog stana slijevala kat niže.

Ivan Penava, gradonačelni Vukovara, za ocjenu ustavnosti vukovarskog Statuta i ćirilice

'Evo tu iz kupatila donesem, i tu poredam sve da curi, jer da ja ne podmjestim otišlo bi dolje onima, a meni je žao i mojih stvari', opisuje nam stanarka. Obilne kiše natjerale su stanare u dodatni trošak, a između ostalog su morali mijenjati i trulu stolariju. Sanacija krova na četiri zgrade u naselju Olajnica investicija je od gotovo dva milijuna kuna, a da će radovi do zime biti gotovi kako je najavljeno, stanari sumnjaju.

'Ako posao ne bude bio dobar, e onda me možete hvatati ili bilo koga ovdje i reći "posao nije dobar". Dobijate krov i dva milijuna kuna, ako na to ne možete reći „hvala" onda ja nemam s vama o čemu razgovarati', oštro je odgovorio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na žalbe stanarke.

Sada se u Vukovaru još samo nadaju da će prve kiše pasti s odgodom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene