Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez proračuna

Kaos u Vukovaru: Zaustavljeni projekti i sufinanciranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pada Gradskog vijeća privremeno prestaje i financiranje programa ranije određenih proračunom, poput subvencioniranja prijevoza, stipendija, ali staju i već započeti projekti infrastrukture. Upitno je i što će biti s EU projektom izgradnje vodovoda.

Prvi efekti neusvajanja proračuna grada Vukovara za 2014. godinu se već mogu vidjeti, a mnogi i osjetiti na svojoj koži. Naime, na službenoj web stranici grada, www.vukovar.hr, danas su postavljene obavijesti o privremenom prekidu financiranja raznih programa.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Prema tome do daljnjega, odnosno, dok ne bude izabrano novo vodstvo grada i izglasan novi proračun s tim stavkama, zaustavlja se sufinanciranje troškova međugradskoga prijevoza za srednjoškolce, prijevoza učenika, srednjoškolaca i starijih osoba na području grada, kao i financiranje udruga i sportskih klubova.

Josipović: I pad lokalne vlasti dio je demokracije

Iz istoga razloga neće se održati ovogodišnji tradicionalni sajam cvijeća. Do daljnjega nema niti isplate stipendija, a upitno postaje i raspisivanje natječaja za program sufinanciranja ugradnje PVC stolarije i fasada na obiteljske kuće. Još uvijek se ne zna što će biti s EU projektom vrijednim 48 milijuna eura za izgradnju vodovodne mreže, odvodnje i kanalizacije kao i izgradnjom Poduzetničkog inkubatora.

Staju i neki već započeti projekti kao što je asfaltiranje i uređenje prometnica, razne manifestacije… Sva ta davanja i programi na čekanju su dok ne bude izabrano novo Gradsko vijeće i gradonačelnik.

Međutim i tada će nastavak svih tih programa ovisiti hoće li oni biti prijedlog novoga proračuna, čije se usvajanje očekuje krajem kolovoza ili tijekom rujna. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene