Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ilegalno odlaganje otpada

Grad heroj postao divlji deponij: Vukovar se guši u smeću, posegnuli za drastičnim mjerama

Napreduje obnova vukovarskog Vodotornja (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Napreduje obnova vukovarskog Vodotornja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Zbog velike količine smeća i neodgovornih građana Vukovar se pretvara u divlji deponij. Unatoč upozorenjima, grad nije uspio riješiti problem pa uvode videonadzor na kritičnim lokacijama te kazne za ilegalno odlaganje otpada.

Djela neodgovornih građana svakog ponedjeljka zabilježe komunalni redari. Igor Štrangarević, direktor vukovarskog Komunalca, kaže da se najčešće odlaže glomazni otpad.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

"To je iznenađujuće jer jednom godišnje građani imaju pravo na besplatni odvoz glomaznog otpada", kaže Štrangarević.

"Odlučili smo postaviti videonadzore na 10 lokacija na području grada koje će pokriti kritične točke i na taj način pokušati spriječiti ove neugodne pojave", kaže Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara.

A onaj tko i dalje bude kršio zakon, snosit će sankcije i dobiti po džepu. "Naši djelatnici će dežurat na više lokacija gdje će tijekom vikenda kad imamo povećamo ilegalno odlaganje otpada dežurat na tim lokacijama i na žalost morat kažnjavat nesavjesne građane", kaže Štrangarević. Kazne za građane iznose od tisuću do 2 tisuće kuna, a za pravne osobe do 10.000 kuna. 

Zbog neodgovornih građana grad je ove godine iz skromnog proračuna morao izdvojiti 100 tisuća kuna. "Vjerujem da ćemo i sljedeće godine taj iznos povećati tako da ćemo nastojat pokrit što više potencijalnih lokacija i na taj način spriječiti ovu pojavu", nada se Pavliček.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene