Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispisani tijekom noći

Vukovar: SDP osudio grafite uvredljiva sadržaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Tržnome centru u središtu Vukovara nepoznata osoba ili više njih ispisala je tijekom protekle noći poruke uvredljiva sadržaja, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović, a vukovarski SDP je poruke na lokalima čiji su vlasnici uglavnom Vukovarci srpske nacionalnosti najoštrije osudio.

Riječ je o porukama „Ubij Srbina“, slovu U i kukastim križevima. U priopćenju za javnost ustaške i nacističke grafite, te govor mržnje, najoštrije je osudio vukovarski SDP.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Slika nije dostupna Četiri ćirilična 'S' Pod okriljem noći išarali spomen obilježje u Lovasu

"Tim postupcima namjerno se dižu tenzije i narušavaju međunacionalni odnosi u gradu.Takav oblik govora mržnje produkt je podizanja tenzija od strane političkih opcija koje na takav način žele ubirati političke poene“, navodi se u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak te se izražava nada da su grafiti čin pojedinca, a ne kolektivno osmišljena akcija.

EK o ukidanju ćirilice u Vukovaru: 'Uvjereni smo da će Hrvatska poštivati prava manjina'

Vukovarski SDP poziva gradsku vlast da osim javne osude što prije uklone neprimjerene grafite.

Prema riječima policijskog glasnogovornika Džigumovića u tijeku je očevid, a policija najavljuje poduzimanje mjera i radnji u cilju otkrivanja i sankcioniranja počinitelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene