Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban dan i mjesto

Vukovar: Počeo program svečane promocije vojnih škola uz mimohod i spomen na žrtve Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polaganjem vijenaca podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i spomen-obilježja masovne grobnice na Ovčari, u petak je počeo program svečane promocije polaznika Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman.

Vijence je položio zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnik Slavko Barić.

Pročitajte i ovo Velepromet i Ovčara - 5 Stravična sjećanja Velepromet i Ovčara, zločini za koje nitko nije odgovarao: Potresna svjedočanstva preživjelih logoraša Slika nije dostupna UOČI DANA SJEĆANJA Pupovac odao počast žrtvama u Vukovaru: ''Naša nazočnost ovdje danas je kao da smo u Koloni sjećanja''

"S trenutkom promocije započinje služba određenom broju časnika koji su završili temeljnu časničku izobrazbu. Ovo je u isto vrijeme i izuzetno velika simbolika jer se promocija održava u gradu gdje se tijekom Domovinskoga rata dogodila velika tragedija, ali i neki od najsvjetlijih trenutaka obrane i stvaranja Hrvatske. Stoga je ovo poseban dan, ali i posebno mjesto", rekao je zapovjednik.

U okviru programa svečane promocije danas će se održati misa, koju će predvoditi vojni ordinarij Juraj Bogdan. U sklopu programa bit će održana izložba vojne opreme i naoružanja te svečani mimohod promoviranih polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman. Najavljen je i nastup Krila oluje, kao i prikaz vještina Počasno zaštitne bojne. U večernjim satima održat će se koncert.

Središnji je dio Svečane promocije sutra u vukovarskoj vojarni, kada će biti promovirano svih 167 polaznika Hrvatskog vojnoga učilišta. Najavljen je i dolazak predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i brojnih uzvanika.

Od 167 polaznika Hrvatskog vojnog učilišta koji će biti svečano promovirani, 18 je polaznika Visoke dočasničke izobrazbe, 27 polaznika Intergranske zapovjedno-stožerne škole, 107 polaznika Temeljne časničke izobrazbe i pilota te 15 polaznika Ratne škole. Među njima je i 13 polaznika iz drugih država (BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija i Slovenija). (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene