Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavili prazne štandove

Vukovar: Prodavači s tržnica prosvjedovali protiv fiskalizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 20 prodavača mješovite robe svoje su štandove danas ostavili prazne.

Od mjerodavnog ministarstva traže izuzeće od fiskalizacije. Upozoravaju da je blagajne na tržnice nemoguće uvesti jer se radi na otvorenome. Tržnica još nije osigurala ni internet. I ovako su, kažu, opterećeni brojnim nametima.

Mnogi će zbog fiskalizacije morati zatvoriti obrte.' Mislim da ćemo zatvoriti i najvjerojatnije lijepo na bito', kazala je Branka Matthaus, prodavačica na vukovarskoj tržnici.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Ministarstvo financija je pak neumoljivo. Od fiskalizacije ih neće izuzeti. 'Stav ministarstva financija je da nema iznimke u slučaju, u ovom slučaju obveznika poslovanja gotovinom na tržnicama', kazala je Lidija Grgić, pročelnica područnog ureda Vukovar.

>> 'Neka Linić dođe k nama pa da vidi što mi radimo!'


Istječe rok i za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata

U zgradi Banovine u Splitu gužve su od rane zore. Svi žele prijavili nezakonite objekte i platiti razliku. Najveće gužve očekuju se posljednji dan, 30. lipnja. Ukupno se očekuje dest tisuća zahtjeva, a u gradu su Splićanima prilagodili i radno vrijeme.

'Ja očekujem da ćemo u ovih još šest narednih dana dostići brojku od 10.000 zahtjeva, a ustvari to je broj koji se spominje da je nelegalno sagrađenih objekata u Splitu', kazala je Ružica Batinić Santro, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene