Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt od 15 milijuna kuna

Vukovar: Počelo uređenje obale Dunava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prigodnom svečanošću u Vukovaru obilježen je početak radova na rekonstrukciji obaloutvrde i obalnog pojasa rijeke Dunav u dužini dva kilometra koje s oko 15 milijuna kuna financiraju Hrvatske vode, a trebali bi biti gotovi srpnja 2017. godine.

"Ovo je obaloutvrda koja je rađena 70-tih godina prošloga stoljeća, prertprjela je ratna razaranja i ne zadovoljava tehničke uvjete zaštite od štetnog djelovanja voda i obrane od poplava", kazao je direktor Vodnogospodarskog odjela Osijek Hrvatskih voda Alen Prnjat.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…"

Projekt obuhvaća uređenje desne obale Dunava i užeg obalnog pojasa uz uređenje šetnice i gradnju biciklističke staze, a završetkom cijelog posla Vukovarci će dobiti kvalitetno uređen prostor od samoga središta grada do Luke, oplemenjen novim urbanim sadržajima, rekao je Prnjat.

Najavio je da će Hrvatske vode ove godine u Vukovaru započeti i s projektom uređenja rijeke Vuke koji će koštati 40 milijuna kuna i trajati četiri godine.

"Od svega toga, možda je za građane Vukovara najvažniji ipak projekt uređenja Otoka športova, čijom će rekonstrukcijom i zatrpavanjem dijela terena na kojem će se izgraditi amfiteatar, taj dio grada dobiti jedan posve drugačiji izgled", kazao je Alen Prnjat.

Kada je riječ o investicijama Hrvatskih voda u Vukovaru, ne treba izgubiti iz vida niti EU projekt poboljšanja vodne infrastrukture ukupne vrijednosti 290 milijuna kuna, čija provedba treba također započeti ove godine, napomenuo je.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo projektima Hrvatskih voda u Vukovaru. Vukovar je ionako lijep grada, a realizacijom zamišljenih projekata postat će još ljepši, rekao je gradonačelnik u utorak, na otvaranju radova u blizini vukovarskog restorana "Mornar". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene