Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema donatora

Vukovar ostao bez bez pučke kuhinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potresna priča u blagdanske dane stiže iz Vukovara. Zbog nedostatka novca i donacija zatvorena je pučka kuhinja nevladine udruge Paloma, a 33 korisnika, među njima i teško bolesni i nepokretni, prepušteni su gladi i neizvjesnosti.

Multipla skleroza je Milju Zirdum prikovala za krevet, a suprug joj je preminuo prije nekoliko mjeseci. Dok čeka rješenje o mirovini ova bolesna žena živi od 500 kuna socijalne pomoći. Da nije bilo Palominih volontera koji su svakoga dana s ručkom dolazili u njezin dom, Milja ne zna kako bi preživjela. 'Vrući obrok je nešto što svakome čovjeku treba. Mislim da će se naći dobri ljudi koji će priskočiti u pomoć da produži se donacija za topli obrok. Ja se nadam', Priča gospođa Milja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U istom redu i radnici i beskućnici VIDEO: Glad je pokucala na vrata Slavonije Slika nije dostupna Financijska kriza U pučkoj kuhinji svaki dan se podijeli 9 tisuća obroka

Nada je jedio što je preostalo i toj ženi, koja će, na žalost, kući danas bez besplatnoga ručka. Palomina su vrata zatvorena, a 900 kuna koliko ona i suprug mjesečno primaju, davno su potrošili na režije. U Palominoj kuhinji hranilo se 33-oje ljudi, a za 6-mjesečni projekt pučke kuhinje novac su dobili od Ministarstva obitelji. No, pola godine brzo je prošlo i novac je potrošen, a novih donatora nema. 'Trebamo pomoć medija, donatora koji bi pomogli s nekom malom svotom novca da ova 33 korisnika ponovo dobiju ručkove, koji su im nažalost sa 31. ukinuti', objasnila je Ljiljana Škorić, predsjednica udruge Paloma.

Ekonomska vrijednost jednog obroka u pučkoj kuhinji je 18 kuna, a toliko otprilike stoji i ručak u Saboru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene