Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinitelj nepoznat

Opet skinute dvojezične ploče, Stožer: Nemamo ništa s tim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru su u subotu navečer sa zgrade državne uprave i matičnog ureda opet skinute dvojezične ploče.

Nepoznati počinitelj skinuo je u subotu navečer ploče s dvojezičnim natpisima sa zgrade državne uprave i matičnog ureda u Vukovaru koje su na tu zgradu bile ponovno postavljene prošloga tjedna, potvrdio je predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o sudbini Milanovića: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Slika nije dostupna Sastanak danas u podne Vukovarci premijeru odlučili postaviti ULTIMATUM: Ili ploče dolje ili...

Bošnjak je kazao kako je dojavu o nestanku ploča zaprimio oko 21 sat od noćnog čuvara koji je pri obilasku zgrade primjetio da ploče, koje su inače bile mjedene, nedostaju s pročelja.

Vladimir Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara izjavio je kako oni organizirano ne stoje iza najnovijeg skidanja ploča u Vukovaru. Dodao je kako je to samo znak što ljudi u Vukovaru misle o njihovom postavljanju, te kako ne vjeruje da će najnoviji događaj unazaditi razgovore s premijerom. Iljkić navodi kako je bio svjestan i svog dijela odgovornosti nakon micanja policije koja je čuvala ploče, te kako je sada na savjesti i odgovornosti građana u Vukovaru kako će se prema tom problemu postaviti.

Podsjetimo, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara izvijestio je kako s vladom i premijerom Zoranom Milanovićem nije dogovoreno da se dvojezične ploče više neće skidati, jer Stožer, tvrde, niti može niti hoće čuvati 'protuustavno i protuzakonito postavljene predmete'.

>> Stožer: S premijerom nismo dogovorili da se ploče neće skidati

Na sastanku premijera Milanovića i Stožera u petak dogovoreno je kako će se policija maknuti s ulica Vukovara i neće više osiguravati dvojezične ploče.

'Policiju jesam povukao s ulica i to sam sam kao premijer učinio pa, na neki način, i na vlastitu odgovornost u dogovoru s ministrom unutarnjih poslova, a sada je na svačiju savjest i odgovornost kako će se ponašati', poručio je nakon sastanka s Stožerom Milanović izrazivši nadu da će povlačenje policije pridonijeti smirivanju situacije u Vukovaru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene