Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Vukovaru

Nakon 20 godina SDSS dobio novog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom članova Glavne skupštine Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koja je održana u nedjelju u Vukovaru, za predsjednika stranke izabran je dosadašnji dopredsjednik Milorad Pupovac.

Milorad Pupovac je na mjestu predsjednika SDSS-a zamijenio Vojislava Stanimirovića koji je dužnost predsjednika stranke obnašao od ožujka 1997. godine kada je stranka upravo u Vukovaru i osnovana. „Samo Ivan Jakovčić je u kontinuitetu bio duže predsjednik neke političke stranke u Hrvatskoj“, rekao je Stanimirović.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac i Boris Milošević Očekuju reakciju policije SDSS: "U Vukovaru nije bio sukob navijača, nego brutalni napad na djecu" Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo"

Pojasnio je i kako će SDSS u budućnosti voditi Pupovac koji će kao politički veteran pomagati da četvero izabranih potpredsjednika stranke politički stasaju. Najavio je i da SDSS zadržava kontinuitet tako da će sjedište stranke i dalje biti u Vukovaru kao i stalnu komunikaciju na relaciji Vukovar-Zagreb.

„Gori ne smijemo biti, a bolji u mnogim stvarima moramo biti. Moramo biti bolji u kontaktu s ljudima, drugim političkim strankama s kojima je moguća suradnja, rješavanju životnih problema ljudi kao i većoj participaciji pripadnika srpske nacionalne manjine“, rekao je Pupovac.

Govoreći o daljim programskim smjernicama SDSS-a, najavio je daljnje aktivnosti na registraciji srpskih škola, obnovi i stambenom zbrinjavanju, kadrovskoj efikasnosti kao i razvoju sredina u kojima žive pripadnici srpske nacionalne manjine.

Za dopredsjednika SDSS-a izabrani su Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Anja Šimpraga i Dejan Mihajlović. Dužnost predsjednika Glavne skupštine u sljedeće četiri godine obnašat će Vojislav Stanimirović, a njegovi zamjenici bit će Mile Horvat i Igor Pavković.

Glavna skupština SDSS-a iskorištena je i za dodjelu posebnog priznanja SDSS-a, pod nazivom Miloš Vojnović, koja se dodjeljuje članovima stranke za doprinos u njenom radu i djelovanju. Nagradu su dobili Lazo Gunj, Nikola Kalat i Miloš Kevčija.

Na Glavnoj skupštini stranke nazočili su gosti među kojima su bili Tomislav Čuljak (HDZ), Bojan Glavašević (SDP), Vladimir Ham (HNS), Ivan Vrkić (gradonačelnik Osijeka) te generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene