Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U strahu

Vukovar: Fasada loše obnovljenih zgrada prijeti građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živote Vukovaraca svakodnevno ugrožavaju loše obnovljene zgrade.

Nakon što se s tek obnovljene osmerokatnice odronila tonu teška fasada, gradske vlasti upozoravaju da je cjelokupna obnova stanova u Vukovaru odrađena traljavo i da je netko štedio na materijalu. Državu pozivaju da hitno pokrene istragu i nadzor nad svim obnovljenim stambenim objektima.

Zgrade opasnog življenja. Vukovarci strahuju od svakog malo jačeg vjetra. Nakon odrona 150 četvornih metara fasade, više se nitko ne osjećan sigurnim. Tonu tešku fasadu vjetar je odlomio poput lista papira. Dostatno da stanari posumnjaju u kvalitetu obnove. Stanari smatraju kako obnovljene dijelovi zgrade 'drže vodu', ali sve dok majstori ne odu.

Rad majstora danas je pod istragom policije. Jesu li fasadu pravilno učvrstili? Stručnjacima je na prvi pogled sve jasno. 'Fasada se učvršćuje na mjestima gdje se taj stiropor sastavlja, da ne bi došlo do odvajanja jednog od drugog', tvrdi inženjer građevine Ivan Kamerla. Ova zgrada nije iznimka, a gradska služba na godinu zaprimi nekoliko tisuća stanarskih pritužbi zbog loše obnove.

Obnovu plaća država, a gradska vlast smatra da je netko štedio na materijalu, državu oštetio, a stanovnicima ugrozio živote. 'Imamo slučajeva da se u mnogim zgradama ponovno radi obnova, već obnovljene zgrade. Upravo zbog loše izvedbe i ne nadziranja te obnove', ističe vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Prije nekoliko godina Grad je državi poslao specifikaciju svih propusta u obnovi. Čini se da će popis morati nadopuniti, jer svaki novi jači vjetar, može biti poguban.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene