Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje se prati

Vukovar: Dunav i dalje u laganom porastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dunav nizvodno od Aljmaša prema Vukovaru i dalje je u laganom porastu i na mjernoj stanici u Vukovaru je u 11 sati izmjereno 687 centimetara što znači da je u protekla 24 sata Dunav u Vukovaru porastao za 12 centimetara.

'Blagi porast Dunava u Vukovaru očekuje se sve do kraja dana s vodostajem od oko 690 centimetara', potvrdio je rukovoditelj obrane od poplava Vukovarsko-srijemske županije Mario Spajić dodajući da se stanje kontinuirano prati. Rekao je da su 'Hrvatske vode' i drugi uključeni u obranu od poplava i u svakome trenutku spremni intervenirati te da je u pričuvi i Hrvatska vojska koja se do sada na području Vukovarsko-srijemske županije nije trebala angažirati. Istaknuo je da se vrh vodenog vala kasnije popodne i navečer očekuje spremno i u Iloku gdje se 'zečjim nasipima' brane Ribarska ulica i Ulica I. G. Kovačića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osijek pod nadzorom Vodeni val kreće se prema Vukovaru Slika nije dostupna Nasipi bi trebali izdržati Izvanredno stanje, ali Hrvatske vode poručuju: Ne događa se ništa posebno!

>> Dunavski val: Vukovarska ada dugo neće biti suha

Kako se očekuje, vrh vodenog vala trebao bi napustiti Hrvatsku u ponedjeljak. U Vukovaru je danas sjednicu održao i Stožer za zaštitu i spašavanje te jodlučio da se tijekom dana ponovno angažira 20 pripadnika Civilne zaštite na punjenju vreća s pijeskom. Zapovjednik vukovarskog Stožera za zaštitu i spašavanje Željko Pinjuh izjavio je da je do sada u obrani Otoka športova, Rupa, Budžaka i drugih dijelova grada upotrijebljeno oko 12.000 vreća s pijeskom. 'Stanje je potpuno pod kontrolom, a jedini problem mogla bi predstavljati jaka kiša jer vukovarski kanalizacijski sustav na pojedinim mjestima ne bi mogao prihvatiti nove količine vode pa bi došlo do izlijevanja. Takva su mjesta locirana, osigurana, nadziru se, a i crpke su spremne za intervenciju', rekao je Pinjuh. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene