Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija traje od 10. siječnja

ONO ŠTO SU SANJALI NIJE SE U CIJELOSTI OSTVARILO Pogađa ih siromaštvo pa su odlučili pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanjali su neovisnu, slobodnu, ali i zemlju u kojoj će svatko moći pristojno živjeti. Međutim, to se u cijelosti nije ostvarilo.

Branitelje posebno pogađa siromaštvo u gradu heroju, pa su odlučili pomoći. Hrvatski branitelji iz Solina, zajedno s kolegama iz Vukovara, pokrenuli su veliku humanitarnu akciju kojom žele prikupiti najosnovnije potrepštine za 600 vukovarskih obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Policija - 3 Istraga u Vukovaru Lažna dojava o eksplozivnoj napravi u srednjoj školi: Učenici evakuirani, nastave nema ni sutra

Sedmero djece u kući u kojoj nitko nije zaposlen. ''Bude dana i da nemamo što staviti na stol'', rekla je Silvana Malešić iz Sotina.

Silvana bi pristala raditi bilo što. ''Dali su mi s biroa da idem u starački dom u Vukovar, oni su rekli da ne zapošljavaju sad, bili smo u Komunalcu isto sam tražila posao'', kaže Silvana.

U međuvremenu pred Pučkom kuhinjom red je sve veći. ''Ja sam radio u Hidroelektri, imao sam tri tisuće kuna plaću, bio sam tehnološki višak, sad živim od 800 kuna'', kaže Igor Ileš, korisnik pučke kuhinje. Vukovarsko siromaštvo na noge je podiglo hrvatske branitelje.

''Mi branitelji smo uz svoj narod bili u ratu, moramo i u miru biti uz njih'', kaže Momir Stojanac iz udurge branitelja liječenih od PTSP-a Solin.

Pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći diljem Hrvatske. ''Uključit će se većina braniteljskih udruga, udruge iz civilnog društva, škole, vrtići, pojedinci od Australije, Njemačke, Švicarske'', kaže Predrag Mišić, vukovarski branitelj. Lavina dobrote krenula je iz Solina.

''Živimo od 1.600 kuna nas troje, supruga invalidna osoba, dobila je invalidsku mirovinu, sin također invalid'', kaže Zorislav Horvat, korisnik pučke kuhinje.

Akcija počinje 10. siječnja i trajat će tri mjeseca. ''Pomoć je namijenjena svima u potrebi'', kaže Mišić. A ono što bi najviše pomoglo su - radna mjesta.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene