Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vice Vukojević silovao mladu Muslimanku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vici Vukojeviću, bivšem sucu Ustavnog suda, prijeti kazneni progon zbog silovanja. Državno odvjetništvo potvrdilo je da su počeli izvide oko optužbi mlade Muslimanke koja tvrdi da ju je Vukojević silovao 1993. godine. No, njega je dosad štitio imunitet.

Mlada djevojka tvrdi kako ju je Vukojević silovao u vojnom logoru kod Mostara. Tada je imala 22 godine. 

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Šest godina poslije, 1999., Savez logoraša Bosne i Hercegovine njezino je svjedočanstvo objavio u knjizi. No, sve je ostalo na tome. 

'Ono što mi očekujemo jest da će u narednom periodu, u što skorije vrijeme, biti zaista podignuta optužnica protiv gospodina Vukojevića i da se konačno skine fama s tog slučaja', rekao je Murat Tahirović iz Saveza logoraša BiH.

Državno odvjetništvo poručuje kako provjerava navode u suradnji s mjerodavnim tijelima BiH. Iako se slučaj već punih osam godina oživljava s vremena na vrijeme, Vici Vukojeviću nije omeo imenovanje za suca Ustavnog suda u dva mandata. 

Vukojević izbjegava medije i pitanja o optužbama. Njegova obitelj, kako su nam potvrdili u kratkom telefonskom razgovoru, smatra kako je riječ o podmetanjima. 

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene