Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOPLINSKI VAL

Vrućine su na vrhuncu, no uskoro stiže osvježenje, a moguće je i jako nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vikend se vrijeme neće bitnije promijeniti, no promjena već stiže.

Vremenske prilike u cijeloj su zemlji već nekoliko dana prilično neugodne - usred smo još jednog toplinskog vala, koji živu u termometrima tjera i preko 35 stupnjeva Celzija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Toplinski val u Indiji Temperature do 45 stupnjeva Toplinski val u nekoliko dana ubio gotovo stotinu ljudi: "Ovakvo što nikada se nije dogodilo"

Po prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, i u subotu će prevladavati sunčano, vruće i sparno. Poneki pljusak s grmljavinom moguć je tek u Slavoniji. Vjetar većinom slab, sredinom dana umjeren jugozapadni, duž Jadrana i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura većinom između 31 i 36 °C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Prema večeri uz lokalno jači razvoj oblaka pljuskovi i grmljavina mogući su ponajprije u Međimurju te uz granicu sa Slovenijom. Vjetar većinom slab, poslijepodne ponegdje umjeren jugozapadni, na Jadranu i zapadni. Najniža jutarnja temperatura bit će uglavnom od 17 do 22, na Jadranu od 21 do 25. Danju i dalje vruće i vrlo vruće, uz najvišu temperaturu od 31 do 36 °C.

Od ponedjeljka će biti nestabilnije, uz češće pljuskove, osobito na zapadu zemlje. U noći na utorak uz prolazno jače naoblačenje oborine su izgledne u cijeloj zemlji, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme te obilna kiša.

Mjestimice umjeren jugozapadnjak u utorak će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu i malo pojačati, prognoziraju u DHMZ-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene