Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjetna kazna zatvora

Vrtovi sunca: Vićan i Besedica krivi, ostali oslobođeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud u aferi Vrtovi sunca proglasio je Peru Vićana i Ivu Besedicu krivima, dok je ostale oslobodio optužbi.

U aferi Vrtovi sunca,  zbog zloporabe u pretvorbi tvrtke Dubrovačko primorje i nezakonitom upisu vlasništva nad zemljištem Vrtovi Sunca u Orašcu, Pero Vićan i Ivu Besjedica proglašeni su krivima.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Osuđeni su na kaznu zatvora od 10 mjeseci, s rokom kušnje na tri godine. Zagrebački Županijski sud odlučio je i da Dubrovačko primorje državi vrati 63 milijuna kuna.

'Moram reći da iz kazne zaključujem da ni ovo vijeće nije bilo sigurno u svoju odluku pa je onda donijelo kompromisnu odluku, a to je uvjetna sankcija', rekao je odvjetnik Ive  Besjedice.

Optužbi za milijunske zloporabe oslobođen je bivši predsjednik Općinskog suda Pero Miloglav i dubrovački poduzetnici Antun i Antoan Kralj.

Presuda, doduše, još uvijek nije pravomoćna, treba vidjeti zašto je sudsko vijeće sve dokaze koji su im predstavljeni u ovom slučaju teškom gotovo 64 milijuna kuna vrednovalo vrednovalo po standardu 10 mjeseci uvjetne zatvorske kazne.

Bitno je upitati se kakvuse poruku šalje građanima ovom presudom, posebice zbog toga što je riječ o političaru i o sucu čija je dužnost bila služiti građanima.

Prigovori stižu i od Europske Unije i to s pravom jer se na ovaj način svima šalju pogrešne poruke.


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene