Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pripremite se, vrijeme za vikend neće biti nimalo laskavo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja tjedna posvuda se očekuje vrlo promjenjivo vrijeme. Posebnu pažnju treba posvetiti štetnom UV zračenju.

Pljuskovi kojima bi mogao biti obilježen vikend već su počeli. U većini je krajeva jače naoblačenje uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom koji će u noći na subotu biti lokalno izraženiji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Na krajnjem istoku i osobito na jugu Hrvatske zadržat će se uglavnom suho. Umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, postupno će slabjeti, a krajem dana ponegdje okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 26 do 32 Celzijeva stupnja. Idealno vrijeme za rashlađivanje u moru, ali kupanje vas neće zaštititi od prejakih ultraljubičastih zraka pa trebate poduzeti dobro znane učinkovitije mjere zaštite.

Promjenjiv vikend

Općenito se do kraja tjedna posvuda očekuje vrlo promjenjivo vrijeme, posebice u subotu. Pri tom će više kiše uz grmljavinsko nevrijeme biti na zapadu nego u Slavoniji. Zaigurno će još osvježiti, a južne će vjetrove zamijeniti sjeverni.

Na Jadranu u subotu promjenjivo vrijeme, a u nedjelju i ponedjeljak stabilnije i sunčanije, uz sjeverozapadnjak i zapadnjak te ugodnu toplinu.

Protekla vrućina nije u lipnju vremensko ''čudo neviđeno". Prisjetimo se pučkog upozorenja na ''petrovske vrućine" i istarske izreke: Od Ivanje do Petrove, eli uzoriti, eli zgoriti."


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene