Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Debeli minusi

VRIJEME SE SMIRUJE, ALI NE ZADUGO Dalmatinci će se opet (ne)ugodno iznenaditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme u Hrvatskoj se smiruje, ali ne zadugo.

Veliki dio naše zemlje u petak se zabijelio, a snježni pokrivač debeo je od pet centimetara u Zagrebu do 26 na području Gospića i Ogulina. Izuzetak je Zavižan gdje snijega ima više od pola metra. Snijeg je uzrokovao i brojne probleme u prometu, a na cestama diljem zemlje su i dalje zimski uvjeti.

Zbog snijega i poledice zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U tijeku je čišćenje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Sljemenska cesta u Zagrebu u od 8,05 sati otvorena je za sav promet, a obavezna je zimska oprema za sve kategorije vozila, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Debeli minusi uz novi snijeg

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Prema prognozi meteorologa Nove TV Darija Brzoje, vrijeme danas većinom će biti oblačno, u unutrašnjosti ujutro još mjestimice sa snijegom, a na Jadranu kišom. Na sjevernom Jadranu i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti očekuje se prestanak oborina uz postupno smanjenje naoblake, a sredinom dana i drugdje.

Vjetar uglavnom slab, u Slavoniji do umjeren zapadni i jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren, ponegdje i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar, a uz obalu i bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Idućih dana će ponovno hladnije. U kopnenom području u nedjelju će biti uglavnom i suho, sa sunčanim razdobljima, no već od ponedjeljka počet će padati novi snijeg. Izgledno je da bi ga moglo biti cijeli tjedan, no, ne u nekim velikim količinama. Noću debeli minusi, a ni danju temperatura gotovo sigurno neće preko ništice.

I na moru će u nedjelju biti suho, no bura će pojačati i bit će hladnije. Od ponedjeljka se očekuje kiša, ali bit će mogućnosti i za susnježicu i snijeg i na Jadranu. Sve skupa, ipak, uglavnom slabo. U svakom slučaju zadržat će se burno i hladno.

Ponovno pada snijeg u Konavlima

Tijekom ranih jutarnjih sati u subotu je u Konavlima ponovno počeo padati snijeg i susnježica, a na višim predjelima se stvara snježni pokrivač debljine do pet centimetara, pa su na tom području ponovno na snazi zimski uvjeti na cestama, izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Konavle.

 

''Na višim područjima se i zabijelilo pa su na snazi ponovno i zimski uvjeti, posebice na cestama kroz Konavoska brda i prema Kuni konavoskoj. Novog snijega ima od 1 do 5 centimetara'', rekao je zapovjednik JVP Konavle Mario Magud.

 


 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene