Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ovo doba godine

RUŠE SE TEMERATURNI REKORDI U HRVATSKOJ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U DHMZ-u potvrdili su nam da je srušen rekord najviše minimalne temperature izmjerene na današnji datum na Griču u Zagrebu.

U Zagrebu, na postaji Grič do danas je najviša minimalna temperatura na datum 5. siječnja iznosila 7.5°C. Jutros se temperatura nije spuštala ispod 11°C, potvrdili su za Dnevnik.hr u DHMZ-u. To je za 13°C više od prosječne minimalne temperature na današnji datum koja za Grič iznosi -2.0°C.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Na meteorološkoj postaji Zavižan je također jutro donijelo rekordno visoku minimalnu temperaturu za današnji datum od 3.6°C, što je čak za 11°C više od prosjeka, piše Crometeo.

Čak 16 stupnjeva u 9 ujutro ovu nedjelju grije Sisak, Rab, Crikvenicu, Hvar, Komižu. Tek jedan stupanj niže početkom petog dana ovog, do sada prilično toplog, siječnja izmjereno je u Dubrovniku, Kninu Malinskoj, Makarskoj, Maliom Lošinju, Senju, Zadru. Najniža temperature u 9 sati, prema podacima objavljenima na DHMZ-u, je 8 stupnjeva u Slavonskom Brodu.

Danas se tijekom dana očekuje promjenljivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Glavnina kiše, mjestimice obilnije te praćene grmljavinom, bit će na Jadranu i u krajevima uz Jadran. U središnjim i istočnim područjima kiša se očekuje uglavnom u drugome dijelu dana.

Kakva zima! Jutrošnje temperature iznenadile građane

Vjetar slab i umjeren, većinom u gorju i jak jugozapadni i južni, u Slavoniji jugoistočni. Navečer i u noći u sjevernim predjelima okrenut će na sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako, ponegdje, uglavnom prema otvorenome, i olujno jugo, slabjet će prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 17 °C.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene