Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Morate sami'

'Vrijeme kada ste se mogli osloniti na državu je prošlo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što nakon referenduma, bila je tema okruglog stola GONG-a održanog u Saboru.

Na referendumu smo rekli 'DA'. Čeka se ratifikacija ugovora. 1. srpnja iduće godine i Hrvatska će biti jedna od europskih zvjezdica. 'Kada se građani Hrvatske probude 1. srpnja 2013. brzo će shvatiti da se raj nije instalirao preko noći u ovoj zemlji', izjavio je Paul Vandoren, šef delegacije EU u RH. Problemi se neće riješiti sami. Nezaposlenost, primjerice, neće riješiti Unija.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

>> Otkrivamo koliko milijuna kuna nas je stajala promidžba EU!

'Ne oklijevajte, morate nešto učiniti sami. Vrijeme kada ste se mogli osloniti na državu je gotovo. Nema više novca. Inicijativa mora krenuti iz vaših ruku', rekao je Vandoren. Europa je u krizi - spašava zemlje poput Grčke, ali time ne treba plašiti Hrvatsku. 'Grčka si je najvećim dijelom sama kriva, prekomjerno je trošila, dijelila je 14 plaća', rekao je predsjednik Sabora Boris Šprem.

Šalaj: Građani politiku doživljavaju kao nešto nemoralno

Grčkoj može pomoći samo Unija, a Hrvatska si može pomoći sama. Spas su investicije. No, treba ulagati u proizvodnju, a ne kao do sada. 'Kupovinu banaka u kupovinu farmaceutske industrije, u izgradnju trgovačkih lanaca', rekao je Šprem. Problem je veliko nepovjerenje građana u politiku.

'Danas većina građana politiku doživljava kao nešto nemoralno, korumpirano, nešto čime se ljudi bave radi svojih sitnih sebičnih interesa', rekao je Šalaj. Politika je ta koja nas predstavlja u Europi. Njima su na referendumu građani dali mandat da Hrvatsku predstavljaju kao europsku zemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene