Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branko Petanjek stečajni upravitelj

Vrhunac agonije Radija 101: Pokrenut stečaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Trgovačkom sudu u Zagrebu pokrenut je stečaj Radija 101. Branko Petanjek je od danas upravitelj koji će voditi stečajni postupak.

Uprava Radija 101 još je jučer izvijestila da postoje tri stečajna zahtjeva, jedan od bivšeg radnika i dva od sadašnjih zaposlenika, te da stečajni postupak nije moguće izbjeći čak i ako se namire njihovi zahtjevi.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju

'Radio 101 ima oko 20 milijuna kuna duga, akumuliranih kroz zadnjih deset godina, a imovina najvjerojatnije ne vrijedi više od milijun, milijun i pol kuna. U takvu bilancu čak i najzainteresiraniji kupci nisu željeli ući', rekao je jučer predsjednik uprave Drago Perić.

>> Novinari Radija 101 u štrajku, HND ih podržava

U priopćenju se podsjetilo da je Perić, kad je preuzeo vođenje uprave krajem listopada 2009. godine, zatražio reviziju poslovanja koja do njegova dolaska nikad nije bila napravljena. Službena revizija pokazala je da su se bilance frizirale, prihodi umjetno povećavali kako bi se lažno pokazalo da Radio 101 posluje dobro, a troškovi su rasli enormno.

Očekuje se da će Radio 101 emitirati program i u stečajnom postupku, a prva skupština vjerovnika održat će se u roku od 45 dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene