Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalio se

Vrhovni sud u srijedu odlučuje o Čačićevoj kazni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud u srijedu će razmatrati žalbu bivšeg potpredsjednika vlade Radimira Čačića, osuđenog na 22 mjeseca zatvora zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih u Mađarskoj početkom 2010.

Javna sjednica na kojoj će Vrhovni sud razmatrati Čačićevu žalbu na odluku izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu kojom je u cijelosti potvrđena ranija presuda suda u mađarskom Kapošvaru zakazana je za 24. travnja u 11 sati.

Čačićevi odvjetnici su ranije najavili da će tražiti 'nešto manju kaznu', jer na drastičnije smanjenje ili uvjetnu kaznu, čak i da je prihvati Vrhovni sud, ne bi pristala mađarska strana.

Potvrđujući kaznu mađarskog suda zagrebački je sud u siječnju ove godine odlučio da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

>> Čačićevi odvjetnici će od Vrhovnog suda tražiti blažu kaznu

Pravomoćnu presudu zbog nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je odmah nakon te odluke dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj.

Mađarska je dala prethodnu suglasnost, što znači da konačnu odluku hrvatskog sudstva mora prihvatiti i potvrditi tamošnji ministar pravosuđa i tek tada će Čačić moći služiti kaznu u nekom od hrvatskih zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene