Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek treba proučiti obrazloženje

Odvjetnik Mamića očekivao drugačiji ishod: "Istaknuli smo zašto je presuda morala biti ukinuta"

Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio je presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića, te Damira Vrbanovića i Milana Pernara.

U odnosu na prvostupanjsku presudu kazna zatvora je smanjenja Zoranu Mamiću za tri mjeseca, te je sad osuđen na 4 godine i 8 mjeseci.

Ostalima su kazne potvrđene. Međutim, nitko od njih ne ide odmah u zatvor. Prvo moraju čekati da im presuda bude dostavljena, a sudac izvršitelj im u roku od 8 dana određuje datum izvršenja.

Odvjetnik Zdravka Mamića koji je u BiH, Veljko Miljević reagirao je na presudu. Detaljno će pručiti svih 70-ak stranica presude, no, kaže, očekivao je drugačiji ishod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U utorak u 13 Zdravko Mamić nakon presude ekspresno najavio konferenciju za medije: "Isplatit će vam se dolazak. Prvi put ću progovoriti bez ustezanja"

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Analiza slučaja Što nakon presude Mamićima: U roku od osam dana od dostave odluke odredit će se točan datum kada se moraju javiti na izdržavanje kazne

"Mislim da smo istakli čitav niz procesnih povreda zbog kojih bi ta presuda morala biti ukinuta. Jedino što sam vidio u popratnom tekstu da je izgleda odluka donijeta većinski. To se gotovo nikada ne objavljuje na takav način ukolko je odluka bila jednoglasna. Mene to upućuje da ipak odluka nije bila jednoglasna pa eto u tom izrazu nalazim nešto malo satisfakcije za ogroman trud koji su kolege branitelji drugih optuženika kao i ja uložili.", rekao je Miljević.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene