Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije kriv'

Vrhovni sud oslobodio optužbi Nikicu Jelavića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikica Jelavić oslobođen je svih optužbi.

Nakon 11 godina i tri nepravomoćne presude, Vrhovni sud potvrdio je oslobađajuću presudu za Nikicu Jelavića, piše Večernji list. Time je oslobođen optužbi za ubojstvo nevinog građanina Zorana Dominija, ubijenog u studenom 1999. krhotinama 'zolje' kojom je na Cvjetnom trgu gađan blindirani džip Vjeke Sliška, četiri pokušaja ubojstva: Vjeke Sliška i Juraja Dodića na Maksimirskoj 1995. te Vjeke Sliška i Ivice Bertića na Cvjetnom trgu 1999.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Tko je Nikica Jelavić? 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine'

>> 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine'

U obrazloženju svoje odluke, Vrhovni sud navodi da su 'brojni svjedoci znatno oscirili u svojim iskazima te da su na taj način sami destruirali vrijednost takvog svjedočenja', piše Večernji list. S obzirom na nekonzistentne iskaze ispitanih svjedoka, Vrhovni sud smatra, da je niži sud pravilno zaključio da pojedini svjedoci nisu bili vođeni istinom, već nekim drugim razlozima. Vrhovni sud u obrazloženju navodi, da u smislu materijalnih dokaza, protiv Jelavića postoje samo indiciji, koji po stavu Vrhovnog suda, sami po sebi, bez drugih dokaza, nisu dostatni za osuđujuću presudu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene