Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavaševa tužba

Vrhovni sud odlučivat će o tužbi protiv Ivana Vrkića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O daljnjem postupku u vezi s privatnom tužbom za klevetu utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša protiv osječkoga gradonačelnika Ivana Vrkića odlučivat će se na Vrhovnom sudu RH, doznaje se danas na osječkom Općinskom sudu.

Na ročištu održanom 2. listopada Vrkićeva odvjetnica Ksenija Vržina, zbog sumnje u pristranost, zatražila je izuzeće Kaznenog odjela osječkog Općinskog suda uz obvezu da naknadno dostavi detaljno pisano obrazloženje tog zahtjeva. Ročište je tada odgođeno, čemu su se usprotivili tužitelj Glavaš i njegovi odvjetnici, smatrajući zahtjev za izuzećem neutemeljenim, nepotpunim i usmjerenim prema odugovlačenju postupka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud odlučio Branimir Glavaš ostaje na slobodi Slika nije dostupna Tužba za klevetu Glavaš tužio osječkog gradonačelnika: Hoće li se pojaviti sutra na sudu?

Nakon dostavljenog obrazloženja na osječki Općinski sud, naknadno je stigao i prijedlog za prijenos ovlasti nad tim predmetom na neki drugi sud u kojemu se izražava sumnja u pristranost i osječkoga Županijskog suda, pa je spis dostavljen Vrhovnom sudu RH, koji će donijeti konačnu odluku o tome gdje će se postupak nastaviti.

Vrkić odbio pomirbu s Glavašem: 'Ne smatram se krivim!'

Glavaš je Vrkića tužio zbog njegovih izjava u veljači ove godine, u kojima ga je nazvao ratnim profiterom i prozvao za pokušaj izazivanja kaosa u Osijeku, koji se telefonom upravlja iz Mostara, a mjerodavne institucije pozvao je da istraže i provjere odakle Glavašu kuće, stanovi i poslovne prostorije.

Osječki Općinski Sud u lipnju je odobrio Glavašev prijedlog da ga se neposredno ispita na glavnoj raspravi, a Ministarstvo pravde BiH odobrilo mu je dolazak na raspravu 2. listopada na temelju privremenog izručenja.

Nakon ročišta vraćen je u mostarski zatvor, gdje izdržava zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina počinjenog na civilima u Osijeku 1991. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene