Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki preokret

VRHOVNI SUD ODLUČIO Tajno snimljeni razgovori u istrazi protiv Bandića ipak zakoniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud donio je rješenje kojim su dokazi prikupljeni u aferi Agram tajnim praćenjem ipak zakoniti, čime je preinačena odluka Županijskog suda.

Vrhovni sud je prihvatio žalbu USKOK-a i odlučio da su dokazi u aferi Agram, prikupljeni tajnim praćenjem, ipak zakoniti. Time je preinačio odluku Županijskog suda koji je ožujku snimke razgovora Milana Bandića i njegovih suradnika izdvojilo iz dokaza. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Agram "Pa ne gleda se u svaki kamion, dođe drugi i to zatrpa. U čemu je problem?": Na suđenju za pogodovanje Pripuzu preslušane tajne snimke Milana Bandića Slika nije dostupna PRAVOSUDNA TRAKAVICA Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram, svjedok Đukanović: "Za te poslove nikad nismo dobili novac"

Županijski sud je tada prihvatio argumente obrane da sudski nalozi za prisluškivanje nisu bili dovoljno obrazloženi. 

Vrhovni sud je kao neosnovane odbio žalbe Milana Bandića i ostalih okrivljenih. Odluku Vrhovnog suda možete pogledati ovdje

Dio transkripata već je bio objavljen u hrvatskim medijima, a pokazivao je, među ostalim, kako je Bandić na autoritaran način urgirao za zapošljavanje nekih ljudi u gradskim tvrtkama.

U aferi Agram 2014. je zbog niza malverzacija uhićeno 18 osoba, među ostalim i one vezane za ugovor o gospodarenje otpadom Grada i tvrtke Cezar, koja je sklopljena bez javnog natječaja. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene