Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili obrazloženje

Vrhovni sud odbio USKOK: Neće biti izuzeća suca Turudića na suđenju Marini Lovrić Merzel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je zahtjev Uskoka za izuzećem suca Ivana Turudića u slučaju Marine Lovrić Merzel.

Predsjednik Vrhovnog suda RH odlučio je o zahtjevu USKOK-a za izuzeće od obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu i predsjednika sudskog vijeća suca Ivana Turudića u kaznenom predmetu koji se vodi pred županijskim sudom protiv optužene Marine Lovrić Merzel i drugih, priopćili su sa suda. 

Pročitajte i ovo Ivan Turudić u pratnji policijske zaštite - 1 na dužnost stupa u svibnju Ivan Turudić u zanimljivoj pratnji prošetao po glavnom zagrebačkom Trgu Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

Predsjednik VSRH Đuro Sessa odlučio je kako se odbacuje zahtjev USKOK-a za izuzeće od obavljanja sudske dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zagrebu i predsjednika sudskog vijeća Ivana Turudića u ovom predmetu.

Odluka Vrhovnog suda by Maja Blažević on Scribd

 

 

Podsjetimo, u slučaju suđenja bivšoj županici Marini Lovrić Merzel došlo je do nevjerojatnih pravnih zavrzlama na relaciji sudac Ivan Turudić i USKOK.

Predstavnici Uskoka napustili sudnicu nakon što su zatražili izuzeće suca Ivana Turudića. On je, naime, kao predsjednik Županijskog suda, odbio izuzeti sam sebe, ocijenivši zahtjev Uskoka neosnovanim, jer je o tom zahtjevu već Vrhovni sud odlučivao, pa je Turudić sve protumačio kao odugovlačenje postupka.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene