Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekala se godinu i pol

Vrhovni sud objavio odluku o Zsoltu Hernadiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o Zsoltu Hernadiju čekala se gotovo godinu i pol. Vrhnovi sud danas ju je objavio.

Vrhovni sud prihvatio je žalbu Zsolta Hernadija koji je tražio da se s hrvatskog na mađarski prevede dokumentacija na kojoj se temelji optužnica, no taj je zahtjev prije više od godinu i pol Županijski sud odbio te rekao da nemaju na tu odluku pravo žalbe.

No Hernadijeva obrana se žalila Vrhovnom sudu koji je sad prihvatio žalbu i vraća to rješenje na ponovno odlučivanje Županijskom sudu. Županijski je naime taj zahtjev za prijevodom ocijenio preuranjenim jer je suđenje tek bilo u fazi pripremnog ročišta, no Hernadi se pozvao na pravo na pravično suđenje i da mora biti upućen u detalje optužnice kako bi znao pripremiti obranu. Vrhovnom je za tu odluku trebalo čak godin i pol.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Turudićevi tajni sastanci Predsjednik Visokog kaznenog suda podnio prijavu protiv Turudića Donald Trump Predsjednički imunitet Trump zatražio intervenciju Vrhovnog suda

'1. Prihvaća se žalba opt. Z.T.H., preinačuje se prvostupanjsko rješenje županijskog suda u Zagrebu od 15. prosinca 2014. godine te se žalba opt. Z.T.H. protiv rješenja tog suda od 24. studenog 2014. godine smatra dopuštenom.

2. Prihvaća se žalba opt. Z.T.H., ukida se rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 24. studenoga 2014. godine i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje', stoji u odluci.

Obrazloženje pročitajte OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene