443432
443432
443432
443432
443432

Vrhovni sud objavio odluku o Zsoltu Hernadiju

  • , 15.07.2016., 13:36
  • Autor:
  • komentara

Odluka o Zsoltu Hernadiju čekala se gotovo godinu i pol. Vrhnovi sud danas ju je objavio.

 
 
 
 
Zsolt Hernadi (Foto: AFP)
Zsolt Hernadi (Foto: AFP)

Vrhovni sud prihvatio je žalbu Zsolta Hernadija koji je tražio da se s hrvatskog na mađarski prevede dokumentacija na kojoj se temelji optužnica, no taj je zahtjev prije više od godinu i pol Županijski sud odbio te rekao da nemaju na tu odluku pravo žalbe.

No Hernadijeva obrana se žalila Vrhovnom sudu koji je sad prihvatio žalbu i vraća to rješenje na ponovno odlučivanje Županijskom sudu. Županijski je naime taj zahtjev za prijevodom ocijenio preuranjenim jer je suđenje tek bilo u fazi pripremnog ročišta, no Hernadi se pozvao na pravo na pravično suđenje i da mora biti upućen u detalje optužnice kako bi znao pripremiti obranu. Vrhovnom je za tu odluku trebalo čak godin i pol.

'1. Prihvaća se žalba opt. Z.T.H., preinačuje se prvostupanjsko rješenje županijskog suda u Zagrebu od 15. prosinca 2014. godine te se žalba opt. Z.T.H. protiv rješenja tog suda od 24. studenog 2014. godine smatra dopuštenom.

2. Prihvaća se žalba opt. Z.T.H., ukida se rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 24. studenoga 2014. godine i predmet upućuje prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje', stoji u odluci.

Obrazloženje pročitajte OVDJE.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se