Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smirivanje vremena

NAKON KIŠE, NAPOKON... Ne spremajte kišobrane, no trebat će vam i sunčane naočale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo tmurno, kišovito i hladnije razdoblje, koje nas je vratilo u topliju odjeću napokon je pri kraju.

Još u četvrtak ujutro u unutrašnjosti će se zadržati više oblaka, a zatim će se postupno razvedravati. I idući dani će biti sunčaniji i sve topliji pa ćemo napokon ponovno moći uživati u ljepšem proljetnom vremenu. Ipak iako će u danima pred nama biti više sunca, a manje oblaka, neće biti baš posve stabilno - i dalje uz lokalno jači razvoj oblaka može pasti još poneki pljusak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

I vjetar će se polako smiriti, još danas ujutro ponegdje na sjevernom Jadranu može biti jake bure, a uz sve ovo prema kraju tjedna će i temperature rasti te će ponovno biti i preko 20 stupnjeva. Sve više jača utjecaj anticiklonalnog grebena sa sjeverozapada pa ćemo se nalaziti u polju povišenog tlaka zraka, ali ipak još uvijek neće biti potpuno stabilno.

Tako će još danas ujutro u unutrašnjosti biti umjereno ili pretežno oblačno s povremenom kišom - češćom u zapadnim i gorskim krajevima, dok će na Jadranu od jutra biti više sunca, na sjevenom dijelu može pasti još malo kiše. Puhat će većinom slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na moru ponegdje i jaka bura. Temperatura - slična jučerašnjoj.

Od sredine dana očekuje nas razvedravanje, ali i dalje mjestimice s pljuskovima i grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Kako je pred nama promjenjiv dan nemojte još uvijek spremati kišobrane, ali isto neka vam se pri ruci nađu i sunčane naočale.

I u Slavoniji oko 20-ak stupnjeva. A ni vrijeme ovdje neće biti puno drugačije nego u središnjim krajevima, najjednostavnije rečeno bit će promjenjivo. Dakle i malo sunca i nešto oblaka, a mjestimice i pljuskova s grmljavinom.

Na sjevernom Jadranu očekuje nas djelomice sunčano te većinom suho. Dok u gorju još uvijek s kišom ili pljuskovima. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na moru bura. Temperatura u gorju oko 14, a uz obalu 20-ak stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice ili pretežno sunčano, a i ovdje je moguć pokoji lokalni pljusak praćen gmljavinom. Uz slab do umjeren sjeverni vjetar, temperatura oko ili malo iznad 20 stupnjeva.

Idućih dana više sunca, ali i dalje ne baš stabilno, osobito poslijepodne kada su mogući lokalni pljuskovi, no uz porast temperature ti pluskovi ipak neće previše pokvariti vikend pred nama.

I na moru većinom sunčano, a u subotu i nedjelju poslijepodne i ovdje može biti pljuskova s grmljavinom. U nedjelju će zapuhati jugo. Sve u svemu, vikend pred nama će biti sunčaniji, te još malo topliji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene