Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači - oprez

ZIMA SE VRATILA Pao je snijeg, zimski uvjeti na cestama, na Jadranu orkanska bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naglo zahlađenje zahvatilo je Hrvatsku u srijedu navečer. U gorskim predjelima pao je i snijeg, a na snazi su zimski uvjeti na nekim cestama.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1 te Staru cestu kroz Gorski kotar (DC3).

Pročitajte i ovo Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u višim predjelima središnje Hrvatske (Sljeme). U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše.

Povremeno puše jak vjetar. Mogući su odroni, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 21, 20 sati.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, posebice kroz gorska područja.

Autocesta A1 i državna cesta DC1 (dijelom Lička magistrala) otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar - A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i čvora Bosiljevo, DC 3 Stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Kikovica, DC 32 Prezid-Delnice, DC 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC 203 Brod na Kupi-Delnice, DC 305 Parg-Čabar, DC 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC 5032 Crni Lug-Gornje Jelenje, ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC 5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC 5191 Sopač-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

Vremenska prognoza za četvrtak

Tijekom prijepodneva prestanak oborina i djelomično razvedravanje sa zapada. Na istoku zemlje, u Lici i Dalmaciji još će mjestimice biti oborine. Puhat će slab i umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu jaka, na udare olujna i orkanska bura i tramontana, poslijepodne će slabjeti. Najniža temperatura od -1 do 4, na Jadranu većinom od 5 do 10. Najviša dnevna od 3 do 8, a na Jadranu između 8 i 13 °C.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene