Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Vrhunac toplinskog vala tek dolazi, pripremite šešire i boce vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunac toplinskog vala tek dolazi. Tko ne mora neka ne izlazi od 10 do 17 sati i pridržavajte se savjeta liječnika.

I dalje je sunčano i vruće, temperatura tijekom dana sve je bliža 35 stupnjeva, premda još uvijek nismo na vrhuncu ovog toplinskog vala. Naime, sutra i prekosutra bit će još više vruće nago danas, a k tome bit će i sparno. Zato je od iznimne važnosti da se uz zaštitu od UV zračenja, u najtoplijem dijelu dana ne zaboravite i dovoljno hidrirati, bočica vode neka vam uvijek bude pri ruci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

>> Vremenska prognoza

Ovo osobito vrijedi za malu djecu i kronične bolesnike za koje se za ovako neugodnih vrućina posebno treba brinuti. Biometeorološke prilike na Jadranu bit će povoljne, ovakvo vrijeme tamo je ipak nešto ugodnije i lakše se podnosi.

I dalje smo pod prevladavajućim utjecajem polja povišenog tlaka, ove anticiklone, dok se vlažan, nestabilan zrak još uvijek zadržava zapadnije i sjevernije od našeg područja.

>> Svjedočili smo najtoplijem 17. lipnju otkako se mjere temperature

U takvim okolnostima i novo će jutro biti uglavnom vedro i vrlo toplo uz većinom slab vjetar. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti najčešće između 20 i 22 stupnja, u gorju od 13 do 16, dok se na Jadranu ponovno očekuje najmanje 20, a mjestimice tijekom jutra i 23 stupnja.

Sunčano će se nastaviti i u drugom dijelu dana. A bit će i vruće i sparno. Moguć je i razvoj dnevne naoblake, a u tom svjetlu, postoje i vrlo male šanse za pokoji pljusak. Najviša dnevna temperatura bit će od 34 do čak 36 stupnjeva. Ne zaboravite tijekom dana uzimati dovoljno tekućine.

Sunčano, vruće i sparno također će biti i u gorju i na sjevernom Jadranu. U gorju je uz umjeren razvoj oblaka lokalno mala šansa za pokoji pljusak. Na moru će puhati tek slab jugozapadnjak pri čemu će najviša dnevna temperatura biti između 30 i 33 stupnja. Ništa manje vruće sutra neće biti ni u gorskoj Hrvatskoj.

A sunčano, vruće i sparno isto tako očekuje i Dalmaciju. Na moru će dobro doći slab do umjeren maestral. Temperatura od 30 pa na više, najviše u zaleđu gdje bi se u najtoplijem dijelu moglo mjeriti i 36 stupnjeva.

Temperatura mora, ponegdje je još uvijek 22, 23 stupnja, no na mjestima i sve toplije, na Krku te u Puli danas je mjereno čak 27.

Što se tiče UV indeksa, on će i sutra u cijeloj zemlji biti vrlo visok pa sve ono o zaštiti od štetnog sunčeva zračenja vrijedi i dalje.

Vrijeme će i u nastavku tjedna biti pretežno sunčano i vruće, osobito u četvrtak i petak. Prema kraju razdoblja bit će nestabilnije uz nešto nižu temperaturu, a o tome će svakako više biti riječi u idućim izvještajima.

Na moru također i dalje sunčano i vruće. Najčešće će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura, ostaje preko 30 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene