Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve sunčanije i toplije

Za one koji su na godišnjem, vrijeme će im ići NA RUKU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme će u nedjelju biti slično subotnjem. Tijekom subote bilo je vrlo nestabilno, pljuskova i grmljavine bilo je od ranog jutra što se tiče kopnenih krajeva.

I u nedjelju će biti vrlo slično, uz malo manje pljuskova, a nastavit će puhati i umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu bura. Iako je jačeg razvoja oblaka bilo lokalno i na Jadranu, na moru je vrijeme puno bolje, odnosno sunčanije i stabilnije. Tijekom nedjelje, a onda i sljedeći tjedan, na moru će i dalje biti sunčano i vruće

Nalazimo se u polju srednjeg ili povišenog tlaka, ali cijelo vrijeme sa sjevera nam pritječe hladniji i dosta vlažan zrak pa će i dalje biti nestabilno i to ponegdje u unutrašnjosti ponovno već u jutarnjim satima. Temperature se neće previše mijenjati - između 17 i 20, u gorju oko 15, a na Jadranu će sunčano i vruće s jutarnjom temperaturom i do 26. Manje vruće bit će zbog i dalje umjerene do jake bure.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

>> Vremenska prognoza

Poslijepodne nas čeka vrlo slično vrijeme kao i u subotu - nestabilno s povremenim grmljavinskim pljuskovima između sunčanih razdoblja. Ni temperature se neće previše mijenjati, bit će između 26 i 28 stupnjeva. I u gorju će biti slično, dakle nestabilno s čestim grmljavinskim pljuskovima. Na Jadranu i dalje sunčano i vruće. Najviše temperature opet do 32 stupnja, ali i dalje će puhati umjerena do jaka bura.

I na južnom dijelu isto - vruće i sunčano s najvišom temperaturom do 33, ali uz umjerenu do jaku buru, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jačeg razvoja oblaka, moguće i uz grmljavinu, može biti u zaleđu. Temperature mora nisu se mijenjale, uglavnom su između 22 i 25, samo kod Šibenika je izmjeren 21 stupanj. UV indeks će u unutrašnjosti zbog više oblaka biti umjeren, a u ostalim krajevima visok.

U unutrašnjosti još će u ponedjeljak biti dosta nestabilno uz povremene grmljavinske pljuskove, ali sljedeći tjedan ipak stabilnije vrijeme. Uz više sunca opet će biti i vrlo toplo. Na moru sljedeći tjedan sunčano i vruće, a od ponedjeljka će prestati puhati i bura. Sve u svemu - ako ste na godišnjem odmoru, vrijeme će vam ići na ruku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene