Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stigla nagla promjena vremena i pad temperatura, evo dokad će i potrajati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedjelja donosi oblake i osjetno hladnije vrijeme, a rijetko gdje na kopnu i kišu. U višem gorju je moguć i snijeg.

U noći na nedjelju očekuju nas dvije promjene vremena. Jedna se odnosi na pomicanje sata i prelazak na ljetno računanje vremena, dakle kako se u narodu kaže spavat ćemo sat kraće, ali zato će dani biti još duži.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Osim te promjene čeka nas i ona meteorološka, bit će brza, a donijet će nam oblake, nama na kopnu kišu tek rijetko gdje, a poslijepodne i jak vjetar uz koji će biti osjetno hladnije nego danas.

Na Jadranu vrijeme idućih dana u prvom redu burno, a u nedjelju i kišovito, mogući su i grmljavinski pljuskovi i to prije svega u Dalmaciji.

Za pad temperature bit će zaslužna hladna fronta koja će se u idućim satima premještati preko naših krajeva.

Uz taj frontalni sustav vezani su i oblaci koji će u nedjelju obilježavati jutro u gotovo cijeloj zemlji. Oborina u unutrašnjosti uglavnom ne bi trebalo biti, dok će na sjevernom Jadranu i u gorju kišiti, a uz niže temperature u višem gorju moguće je da zaleprša i koja pahulja snijega.

Temperatura na kopnu od 3 do 8, a na Jadranu između 9 i 13 stupnjeva.

U nastavku dana razvedravanje, zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura osjetno niža od današnje, do maksimalno 13 stupnjeva.

I na istoku u drugom dijelu dana vedrije, ali i vjetrovitije - i ovdje uz umjeren sjeveroistočnjak svježije nego u subotu.

Na sjevernom Jadranu i u gorju još sredinom dana povremena kiša. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, a na moru jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Temperatura u gorju 8, 9 stupnjeva, a na Jadranu između 14 i 16.

U Dalmaciji povremena kiša ili pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana će i ovdje sjeverozapadnjak okrenuti na jaku buru. Temperatura do najviše 18 stupnjeva.

Idućih dana sunčano, ali osjetno hladnije, osobito ujutro kada bi moglo biti i slabog mraza. Temperatura ipak sredinom tjedna ponovno dvadesetak stupnjeva.

Na Jadranu u novom tjednu sunčano i razmjereno toplo. Još u ponedjeljak jaka, ponegdje i olujna bura, a zatim slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Dakle, u nedjelju nešto oblačnije, osjetno hladnije, a na Jadranu ne zaboravite kišobrane iako uz jaku pa i olujnu buru možda ipak bolje imati kabanice. Srećom samo na jedan dan, od ponedjeljka ponovno - sunčano.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene