Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nastavlja se nestabilno vrijeme: Pogledajte gdje će biti najviše sunca, a gdje će vam trebati kišobrani

U subotu je bilo je izraženijih pljuskova i grmljavine i pri tom lokalno obilnije kiše, čak je oboren i jedan rekord. Naime, u Metkoviću je palo 72 litre kiše po četvornom metru, što je najveća dnevna količina oborine na toj postaji u srpnju, a istodobno to je i dvostruko veća količina nego što obično padne u cijelom sedmom mjesecu. Kakvo vrijeme slijedi idućih dana otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U polju smo izjednačenog tlaka, trenutno u stabilnijoj, ali ne i posve stabilnoj atmosferi. Iduća dva tri dana povremeno će nam sa zapada stizati manje količine vlažnog i svježijeg zraka, dok istodobno ni toplina sa Sredozemlja neće baš popuštati.

Linije nestabilnosti koje će se stvarati rezultirat će mogućnošću za nove pljuskove i grmljavinu. Poglavito u kopnenim krajevima i to prije svega na sjeverozapadu.

Novo jutro u takvim okolnostima, u unutrašnjosti će biti djelomice, a na Jadranu većinom i pretežno sunčano. U sjevernim kopnenim krajevima u noći i rano ujutro pri tom je moguć poneki pljusak. Najviše vedrine očekuje se na jugu.

U početku bez nekog značajnijeg vjetra, na moru tek mjestimice burin. Jutarnja temperatura, na kopnu od 17 do 20, u gorju malo svježije, oko 15, dok će na Jadranu biti većinom između 19 i 23 stupnja.

Poslijepodne, u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali nestabilno. Mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, izglednije na sjeveru i sjeverozapadu. I poslijepodne i navečer. Vjetar slab do umjeren, uglavnom istočni, a temperatura će biti od 27 do 31 stupanj.

I u Slavoniji i Baranji u ponedjeljak djelomice ili pretežno sunčano, no ni ovdje neće biti posve stabilno pa su kasnije poslijepodne i navečer mogući lokalni pljuskovi i grmljavina: no rjeđe nego na zapadu. Dnevna temperatura, većinom oko 30 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj se uz jak razvoj oblaka poslijepodne i navečer može očekivati mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom. Mogući su i u unutrašnjosti Istre, a rjeđe i ponegdje uz obalu sjevernog Jadrana. Na moru će uglavnom u ponedjeljak prevladavati sunčano. Danju će puhati većinom slab do umjeren jugozapadni, ponegdje i južni, a uz zapadnu obalu Istre jugoistočni vjetar. Temperatura u gorju oko 27, a na moru do 31 stupanj.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, na jugu i vedro, a poneki pljusak bit će moguć poslijepodne lokalno u zaleđu. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, dok će temperatura biti uglavnom između 28 i 31 stupanj.

More je toplo za kupanje, najčešće mjeri 23 do 25 stupnjeva.

I idućih nekoliko dana vrijeme će u kopnenim krajevima biti promjenjivo i nestabilno, uz realne šanse za pljuskove praćene grmljavinom, češće i moguće obilnije, u utorak. Više suha i sunčana vremena na kopnu očekuje se u četvrtak. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura će nakon manjeg osvježenja u utorak, od srijede ponovno rasti.

Na moru će svih dana većinom prevladavati sunčano, s tim da će u utorak još biti nestabilnije, uglavnom na sjevernom i srednjem Jadranu uz poneki neverin. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a od srijede sjeverozapadnjak. Prema kraju tjedna i na moru će biti više toplo, odnosno u ovom slučaju vruće.

A to nas dovodi i do sljedećeg vikenda. Iako je još daleko, za sad se čini da i u petak na kontinentu može biti lokalnih pljuskova, nakon čega bi vikend posvuda trebao biti sunčan, barem vrlo topao, ali najčešće zapravo vruć. Držimo palčeve za ostvarenje prognoze i lijepo vrijeme u ovom zaletu turističke sezone.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene